Απαράβατος όρος: Η περιουσία της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία είναι βασική προϋπόθεση για την ΕΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ζήτημα των δικαιωμάτων στην ιδιοκτησία της ελληνικής μειονότητας είναι η βασική προϋπόθεση για την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε. Αυτό είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός της Ελλάδας,  Κυριάκος Μητσοτάκης , όταν ρωτήθηκε στην 88η έκθεση της Θεσσαλονίκης για τις σχέσεις με την Αλβανία, γράφουν τα αλβανικά media.

Ο επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης είπε ότι θα έχει πολύ καλές σχέσεις με την Αλβανία, ενώ υπογράμμισε ότι μαζί και με τη βοήθεια του Φρέντι Μπελέρη, ευρωβουλευτής πλέον της Ελλάδας, θα βοηθήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα των περιουσιών των Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία.

Μάλιστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε:

«Θέλουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με όλους τους γείτονές μας, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας. Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο και δεν θέλω να μιλήσω αναλυτικά για την υπόθεση Φρέντι Μπελέρη. Θέλω να εκφράσω την χαρά μου που ήταν μαζί μας στη Διεθνή Έκθεση και που αυτή η εντελώς άδικη και περιττή περιπέτεια που πέρασε επιτέλους τελείωσε.

Επιτρέψτε μου να πω για άλλη μια φορά ότι οι σχέσεις, κοιτάζοντας την ευρεία εικόνα, δηλαδή τις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας, που θέλουμε να είναι πολύ καλές, υπερβαίνουν τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας.

Το θέμα των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας δεν έφυγε ποτέ από την ατζέντα μας. Επιστρέφει και αυτό που θα κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε, με τη βοήθεια του Φρέντη Μπελέρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ότι τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των συμπατριωτών μας στην Αλβανία θα γίνονται πλήρως σεβαστά.

Και θα έλεγα ότι αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσει η Αλβανία να βαδίζει στον ευρωπαϊκό της δρόμο».

Έτσι μετά από σχεδιασμό και αίτημα των τοπικών αρχών για 19 χρόνια, τελικά το Υπουργείο Μεταφορών και το Υπουργείο Υποδομών ενέκριναν την έναρξη των εργασιών στον οδικό άξονα Γιάννενα – Κακαβιά, τόσο σημαντικό για την κίνηση χιλιάδων οχημάτων καθημερινά μεταξύ των δύο χωρών.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ