Σοβαρότατες καταγγελίες του Παύλου Πολακη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φαίνεται πως θα ασχολούμαστε καιρό ακόμα με τη “διαχείριση” των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και ειδικά με τις πρακτικές του Υ.Υ.
Ρωτώ σήμερα, τον Υπουργό Διάλυσης του ΕΣΥ, Άδωνι Γεωργιάδη, η ΑΜΚΕ “Ξένιος Ζεύς” του λέει κάτι ως όνομα; Στον υφυπουργό κ. Βαρτζόπουλο, μήπως θυμίζει κάτι το όνομα;
Πρόκειται για ΑΜΚΕ η οποία επιδοτήθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να δημιουργήσει έξι οικοτροφεία για ψυχικά πάσχοντες και τρεις νέες μονάδες έγκαιρης παρέμβασης στην ψύχωση.
Αρχές Ιουλίου, πραγματοποιείται στην ΑΜΚΕ “Ξένιος Ζεύς”, έλεγχος από εταιρεία ορκωτών λογιστών του ΤΑΑ, προκειμένου να πιστωθεί η Β Δόση συνολικού ποσού 2.422.000 €. Στόχος ήταν να εξακριβωθούν οι πηγές εσόδων του φορέα καθώς και η πιθανή μεταφορά των ενοικίων στα έξοδα, δεδομένου ότι αυτά ΔΕΝ αποτελούν επιλέξιμη δαπάνη και ΔΕΝ καλύπτονται από το Ταμείο Ανάπτυξης (Φωτ.1).
Όπως διαπιστώθηκε (φωτ.2):
· στους λογαριασμούς της ΑΜΚΕ δεν υπάρχουν πιστώσεις από έσοδα.
· προκειμένου να πληρωθούν τα ενοίκια και οι λοιπές μη επιλέξιμες δαπάνες υπήρξε δανεισμός 400.000 €.
Παρότι ζητήθηκαν τα extrait των λογαριασμών για το 2023, αυτά δεν δόθηκαν ποτέ. Από την εταιρεία ορκωτών προτείνεται ισχυρά (φωτ.3) να συνεχιστεί ο έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί οριστικά ότι τα ενοίκια θα καταβληθούν εξ ολοκλήρου από το μέτοχο και δεν θα επιστραφούν σε αυτόν με άλλο τρόπο.
Παρόλη την έκθεση των ορκωτών λογιστών, ο υφυπουργός στέλνει εντέλλεσθε πληρωμής στη Δ/νση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου (φωτ.4).
Η υπηρεσία απαντά ότι έχει ζητήσει από την ΑΜΚΕ και δεν έχει λάβει σχετική απάντηση:
· Τις Εκθέσεις Ορκωτών με τις δαπάνες του 18μήνου, το οποίο ξεκινά από την ημερομηνία ίδρυσης
· Την αναλυτική κατάσταση προσωπικού και τη μισθοδοσία
· Τα ονόματα των επιστημονικών υπευθύνων ανά δομή, ημερομηνία υπογραφής σύμβασης μαζί τους και το σχετικό κόστος
· Την ανάλυση δαπανών διαμόρφωσης χώρων και εξοπλισμού
Δηλαδή συμπερασματικά, 18 μήνες από την ημερομηνία ίδρυσης των μονάδων, η ΑΜΚΕ δεν έχει δηλώσει: έσοδα, προσωπικό και πληρώνει τα ενοίκια μέσω δανείου το οποίο, όμως, δεν γνωρίζουμε πως αποπληρώνεται.
Η υπηρεσία προτείνει στον Υπουργό να εξετάσει την ανάκληση της σύμβασης και την αποστολή όλων των στοιχείων στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (φωτ.5).
Είναι αλήθεια ότι όπως μαθαίνουμε, η Β Δόση της επιχορήγησης τελικά πιστώθηκε με εντέλλεσθε υπουργού;;;;;;
Για ποιο λόγο αυτή η πρεμούρα να πληρωθεί η ΑΜΚΕ “ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ” θα μας εξηγήσει κανεις απο το Υπουργειο;;;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ