ΠΟΕΣΥ: Αντιδρά για τον αποκλεισμό δημοσιογράφων από τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Θεσσαλονίκη συνέβη ξανά αυτό που συμβαίνει μόνιμα τα τελευταία χρόνια στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ: αποκλείονται ΜΜΕ που κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Κάθε φορά. Ούτε στην Βόρεια Κορέα έτσι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) έβγαλε ανακοίνωση εκφράζοντας την ανησυχία του για το γεγονός ότι παρατηρήθηκαν και φέτος αρκετές ηχηρές εξαιρέσεις ΜΜΕ.

Όχι στον αποκλεισμό της υποβολής ερωτήσεων από δημοσιογράφους και ΜΜΕ

Από τον αποκλεισμό υποβολής ερωτήσεων –και παρά το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι εγκαίρως είχαν ζητήσει το λόγο- δεν γλίτωσε ούτε η ΕΡΤ3, η οποία αγνοήθηκε. καθώς και δημοσιογράφοι άλλων Μέσων της Θεσσαλονίκης, η οποία είναι έδρα της ΔΕΘ.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα άλλων ΜΜΕ, στα οποία δεν επετράπη να θέσουν ερωτήσεις, αποτελούν η ιστορική εφημερίδα «Ριζοσπάστης», με μακρά προσφορά στην Ενημέρωση. Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας αγνοήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά. Χωρίς ανταπόκριση και το αίτημα για ερώτηση που υπέβαλε δημοσιογράφος ο οποίος εκπροσωπούσε την εφημερίδα «ΑΥΓΗ» και το ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ενώ ο λόγος για την υποβολή ερωτήσεων δεν δόθηκε ούτε στις εφημερίδες «Documento», και «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».
Το Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ επισημαίνει πως τέτοιου είδους πρακτικές είναι ακατανόητες. Οι δημοσιογράφοι, εκπροσωπώντας τα ΜΜΕ στα οποία εργάζονται, προσέρχονται στις συνεντεύξεις Τύπου του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών στην ΔΕΘ, με στόχο να κάνουν όσο καλύτερα τη δουλειά τους κι όχι για προσωπικούς ή άλλους λόγους. Η στέρηση αυτού του δικαιώματος, οι αποκλεισμοί και οι διακρίσεις στην επιλογή ερωτήσεων, κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στην ολόπλευρη ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας, δεν συνάδουν με την ελευθεροτυπία και είναι καταδικαστέοι.

e-tetradio.gr

  1. Να υποθέσουμε ότι πρώτη φορά αντιδρά σε αυτό η εν λόγω ‘ομοσπονδία’; (Γιατί, απ’ ό,τι διαβάζουμε, ο αποκλεισμός αυτού του είδους συνιστά πάγια τακτική του συγκεκριμένου κυρίου και των επιτελών του -ή όχι;)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ