Ο πρόεδρος της Τουρκίας καλεί για μια συμμαχία των ισλαμικών χωρών ενάντια στην «επεκτατική απειλή» του Ισραήλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι τα ισλαμικά κράτη πρέπει να σχηματίσουν συμμαχία ενάντια στην «αυξανόμενη απειλή επεκτατισμού» του Ισραήλ.

Αυτή τη δήλωση έκανε αφού μίλησε για τον θάνατο μιας Τουρκοαμερικανίδας, η οποία σκοτώθηκε στη Δυτική Όχθη την Παρασκευή, ενώ συμμετείχε σε διαμαρτυρία κατά της επέκτασης των εβραϊκών οικισμών.

«Το μόνο βήμα που θα σταματήσει την ισραηλινή επέκταση, την ισραηλινή ληστεία και την ισραηλινή κρατική τρομοκρατία είναι η συμμαχία των ισλαμικών κρατών», είπε ο Ερντογάν σε εκδήλωση της ένωσης ισλαμικών σχολείων κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόσθεσε ότι τα πρόσφατα βήματα που έλαβε η Τουρκία για τη βελτίωση των σχέσεων με την Αίγυπτο και τη Συρία στοχεύουν στη «διαμόρφωση μιας γραμμής αλληλεγγύης ενάντια στην αυξανόμενη απειλή του επεκτατισμού», η οποία, πρόσθεσε, απειλεί επίσης τον Λίβανο και τη Συρία.

Αυτή την εβδομάδα, ο Ερντογάν φιλοξένησε τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι στην Άγκυρα, με τον οποίο συζήτησε για τον πόλεμο στη Γάζα και τρόπους επιδιόρθωσης των μακροχρόνιων παγωμένων σχέσεων μεταξύ των χωρών τους, την πρώτη προεδρική επίσκεψη εδώ και 12 χρόνια.

Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει ακόμη τις δηλώσεις του Ερντογάν το Σάββατο.

Μετά το περιστατικό της Παρασκευής, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι εξετάζει αναφορές ότι ένας ξένος πολίτης «σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα πυροβολισμών στην περιοχή».

Οι λεπτομέρειες του περιστατικού και οι συνθήκες του αναλύονται.

 Το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν έχει σχολιάσει ακόμη το περιστατικό της Παρασκευής.

Reuters

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ