Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στη Σερβία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε την επιστροφή της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στη Σερβία, σύμφωνα με τα σερβικά media.

Ο Βούτσιτς είπε ότι συζήτησε με εκπροσώπους του σερβικού στρατού την επιστροφή της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, η οποία θα διαρκεί 75 ημέρες για τους άνδρες και θα είναι εθελοντική για τις γυναίκες.

Αφού παρακολούθησε μια στρατιωτική άσκηση ειδικών δυνάμεων στο Γκούτσεβο, ο Σέρβος πρόεδρος είπε ότι η επιστράτευση θα μπορούσε να καθιερωθεί σε περίπου ένα χρόνο.

«Συζητήσαμε τώρα τη στρατιωτική θητεία και πιθανότατα θα πάρουμε αυτή την απόφαση. Σε αυτό το σημείο, οι αξιολογήσεις και οι συζητήσεις δεν έχουν ακόμη τελειώσει», είπε ο Βούτσιτς.

Υποστήριξε ότι η εισαγωγή της στράτευσης θα μπορούσε να φέρει «μόνο καλό» και ανέφερε ότι οι 75 ημέρες είναι «ελάχιστος χρόνος».

«Πέντε φορές λιγότερα από όσο υπηρέτησα. Θα δώσουμε χρηματική αποζημίωση για τον χρόνο παραμονής στους στρατώνες. Πρέπει να πάρουμε αυτή την απόφαση γρήγορα», τόνισε ο αρχηγός του κράτους της Σερβίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για νέα 100 εκατ. από τον προϋπολογισμό, «αλλά θα επιστραφούν στη χώρα πολλαπλάσια».

Ο Βούτσιτς ανακοίνωσε ότι στρατώνες θα ανοικοδομηθούν σε διάφορα μέρη της Σερβίας και οι υπάρχοντες θα συντηρηθούν ώστε να γίνει επιτρεπτή η διαμονή των καταταγμένων στο στρατό.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ