Καταγγελία φοιτητη για απαράδεκτη αύξηση στο ενοίκιο διαμερίσματος που έμενε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την πρωτοφανή ιστορία του μοιράστηκε ένας φοιτητής που καταδεικνύει την αυθαιρεσία που υπάρχει στις ενοικιάσεις κατοικιών που επιτείνουν το μείζον πρόβλημα της στεγαστικής κρίσης.

Ο νεαρός μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του OPEN καταγγέλλοντας τον ιδιοκτήτη του προηγούμενου σπιτιού που έμενε που ήταν μόλις 40 τετραγωνικά!

Συγκεκριμένα, όπως είπε, ο ιδιοκτήτης προχώρησε όχι μία και δύο αλλά τρεις φορές σε αύξηση του ενοικίου με αποτέλεσμα να φτάσει τα 550 ευρώ! Ο ίδιος όπως είναι φυσικό αναγκάστηκε να φύγει και να ψάξει άλλη κατοικία. Όπως είπε ο φοιτητής, είχε υπογράψει συμβόλαιο μόνο για τον πρώτο χρόνο κάτι που έδινε στον ιδιοκτήτη το «ελεύθερο» να προχωρά σε αυθαίρετες αυξήσεις.

«Δεν ξέρω αν ήθελε να το κάνει Airbnb ή να με διώξει» είπε ο νεαρός.

Ο ίδιος αποτελεί την απόδειξη πως τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά στο τομέα της κατοικίας και τα ενοίκια είναι σε δυσθεώρητα ύψη ενώ τα σπίτια είναι πολύ μικρά. Όπως ανέφερε τώρα μένει σε ένα σπίτι 30 τετραγωνικών στου Γκύζη το οποίο δεν διαθέτει θέρμανση ούτε μπαλκόνι και πληρώνει 500 ευρώ!

Ο φοιτητής εργάζεται αλλά δυσκολεύεται να επιβιώσει. «Έχει φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο», τονίζει.

  1. Καταλαβαίνω αλλά και το λαδάκι και το τυράκι και το πετρέλαιο και το ψωμάκι και όλα εκτός απο τους μισθούς διότι αν παίρνεις 2000 μισθο μπορείς να πληρώσεις το ενοικιο, έχουν πάρει πεντακόσιες ανατιμήσεις εκεί εν βλέπω ιδιαίτερη ευαισθησία.

  2. 1)Οι φοιτητες επιδοτουνται βασει εισοδηματικων κριτηριων με 1500€ /ετος νομιζω ενω οταν υπαρχει συγκατοικηση με 2500€.NΟT BUD! Πεφτει ετσι αρκετα το κοστος και γιαυτο θα πρεπει αυτη η κλαψα επιτελους να σταματησει. 2)Τα διαμερισματα δεν εχουν πλεον καμια σχεσει με τα φοιτητικα καταλυματα του παρελθοντος(πριν το 2018). Πολλοι ιδιοκτητες απογοητευμενοι απο το AIRBNB (οχι ολοι, οχι παντου) μετετρεψαν τις μισθωσεις αυτες σε ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ. Αποτελεσμα ηταν να δημιουργηθει ενα αποθεμα πληρως ανακαινισμενων κατοικιων που ομως θα επρεπε δια του ενοικιου να αποζημειωσουν καπως τις παλιες προσδοκιες των ιδιοκτητων και τα υπερογκα εξοδα ανακαινισεων που εκαναν. 3)Οι πιστοι στην μακροχρονια μισθωση ιδιοκτητες εξαναγκασθηκαν αλλα και δελεαστηκαν να ανακαινισουν ΚΑΙ αυτοι τα διαμερισματα τους με αποτελεσμα την αυξηση των ενοικιων για την αποσβεση του ανακαινιστικου κοστους. GROSSO MODO ειμαστε σε καλο δρομο. Αν η κυβερνηση φτιαξει και ενα ΤΕΙΡΕΣΙΑ για τους κακοπληρωτες ειναι βεβαιο οτι ουκ ολιγοι ιδιοκτητες( συνηθως ΔΥ η φοβικοι με τα ρισκα κρατικοδιαιτοι) θα βγαλουν τα κλειστα διαμερισματα τους προς ενοικιαση. Προγραμματα τυπου ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ η και φορολογικων εκπτωσεων ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Οχι αλλη κλαψα! 700000 κλειστα διαμερισματα υπαρχουν, τα μισα να ενοικιαστουν ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

    • Αυτά να τα πειτε στα παιδιά που έρχονται στην Αθήνα κ δε βρίσκουν σπίτι να νοικιάσουν γιατί με το 1500 ευρώ το έτος κ με συγκατοίκηση 2.500 ευρώ το έτος όχι σπίτι ούτε στάβλο ανακαινισμένο δε βρίσκεις….κ για να κάνουν απόσβεση οι ιδιοκτήτες όπως είπατε βάση σπιτιών σε απόθεμα…φυσικό είναι να το δίνουν πάρα πολύ ακριβά οπότε τι μας λέτε τώρα !!!υπάρχει αντίφαση σαυτα που λέτε!!! Κ γνωρίζετε αν γνωρίζετε δλδ ότι υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες που δεν έχουν μπει καν στη διαδικασία για ανακαίνιση κ πιστέψτε με είναι πάρα πολλοί!!!

  3. Δυο συγκατοικοι φοιτητες μπορουν αθροιστικα να επιδοτηθουν με 5000€/ετος.Μειωνεται ετσι ΔΡΑΣΤΙΚΑ το ετησιο κοστος ενοικιασης. Το θεμα ειναι οτι θα πρεπει ομως να μαθουν να ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥΝ και να συνεργαζονται.Ειναι και αυτο ομως νομιζω ενα μερος της ευρυτερης τους μαθητειας. Για πατε στο Λονδινο και σε αλλα μερη της Δυσης να δειτε που μενουν οι φοιτητες? Οι καιροι ειναι δυσκολοι και οσονουπω μπορει να ξεσπασει και κανενας πολεμος. Ισως και ο 3ος.Για να σοβαρευτουμε. Τα φοιτητικα σπιτια θα πρεπει να ειναι μικρα, λιτα, λειτουργικα και ασφαλη. Τα διαμερισματα τυπου Beverly hills με 350€/μηνα νομιζω οτι δεν παιζουν στην αγορα. Ριξτε απλα μια ματια στην Ευρωπη.

    • Πολλά παιδιά συγκατοικούν ούτος η άλλος στη χώρα μας….κ αθροιστικά έστω…όπως το είπατε….στη τιμή ενοικίασης,αλλά όπως φαντάζομαι να γνωρίζετε πολλοί Έλληνες ιδιοκτήτες δεν είναι τόσο αξιόπιστοι όπως θα θέλαμε να πιστεύουμε πολλοί είναι εκείνοι που ζητάνε κ ότι θέλουνε κ με χρήματα μαύρα….στο Λονδίνο λοιπόν μια που αναφερθήκατε έχω ιδίαν πείρα κ όταν χαλάει το πληντυριο των παιδιών τρέχει ο ιδιοκτήτης…όταν χαλάει το καζανάκι τρέχει οτιδήποτε κ αν γίνει στο ακίνητο εκείνο των 30 τμ. Που θεωρητικά είναι περιποιημένο ο ιδιοκτήτης τρέχει για τα πάντα με ενοίκια πολύ πολύ υψηλά κ πολύ υψηλότερα από ότι εδώ όμως δε μπορούμε να κάνουμε τη σύγκριση γιατί άλλοι οι μισθοί εκεί κ άλλα τα ζητούμενα της διαβίωσης τους.. βεβαίως μιλάμε κ για τις εστίες για τις οποίες υπεύθυνοι είναι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια κ εκεί ακόμα υπάρχουν κανόνες δε κάνει ο καθένας τους ότι θέλει ,γιατί όταν λένε οι Άγγλοι περνάω πανεπιστήμιο ενώνουν ιδιωτικό πάλι….άλλοι μισθοί άλλα σπίτια άλλα δεδομένα!!!

      • Επίσης θα ήθελα να σας πω ότι για να έχει κάποιος ιδιοκτησία στο Λονδίνο η γενικά στη χώρα θα πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις πάρα πολύ υψηλό μισθό.με τεράστια φορολογία. …κ όταν λέμε τεράστια εννοούμε τεράστια κ όλο αυτό για 100 χρόνια.η αγγλια δίνει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας για 100 χρόνια….μετά το παίρνει το κράτος…ας το πούμε αυτό στους ιδιοκτήτες εδώ …. γι’αυτό σας λέω δεν υπάρχουν συγκρίσεις με τη χώρα μας τουλάχιστον όχι ακόμα!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ