Ο ΥΠΕΞ Μολδαβίας ζήτησε υποστήριξη από τη Βουδαπέστη για την ασφάλεια της χώρας του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Δημοκρατία της Μολδαβίας έχει την πλήρη υποστήριξη της Ουγγαρίας στην ενταξιακή διαδικασία στην ΕΕ, τόνισε ο Ούγγρος ΥΠΕΞ που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Κισινάου. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Πέτερ Σιγιάρτο δήλωσε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενισχυθεί λόγω της διεύρυνσης, γράφουν τα media στο Κισινάου (tv8).

«Η διεύρυνση μπορεί να φέρει αυτή τη δυναμική και ενέργεια για να καταστήσει την ΕΕ ισχυρότερη στο μέλλον. Η Ουγγαρία κάνει τα πάντα ώστε η διεύρυνση να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και προσφέρουμε όλη την υποστήριξη ώστε η Δημοκρατία της Μολδαβίας να ενταχθεί στην ΕΕ όσο το δυνατόν γρηγορότερα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας που έχει την εκ περιτροπής προεδρία της Ένωσης.

Ο Σιγιάρτο ανέφερε επίσης ότι η χώρα του είναι έτοιμη να παράσχει όλη την υποστήριξη ώστε η διαδικασία ελέγχου να είναι γρήγορη και η Δημοκρατία της Μολδαβίας να ξεκινήσει τις πραγματικές διαπραγματεύσεις ανοίγοντας τα ενταξιακά κεφάλαια.

Ο Peter Szijjarto δήλωσε επίσης ότι η Ουγγαρία πρέπει να αξιολογήσει μεμονωμένα τις επιδόσεις των χωρών που θέλουν να ενταχθούν στην ΕΕ.

Ανησυχία για την εδαφική ακεραιότητα της Μολδαβίας

Κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της διπλωματίας από το Κισινάου, Μιχάι Ποπσόι, απηύθυνε έκκληση στην Ουγγαρία να υποστηρίξει στο πλαίσιο των έργων της ΕΕ για τον εκσυγχρονισμό του τομέα εθνικής ασφάλειας της χώρας μας.

«Ανησυχούμε βαθιά για πολλαπλές κρίσεις με καταστροφικές επιπτώσεις στη διεθνή ασφάλεια. Υπό αυτή την έννοια, παρακαλούμε για ενοποίηση των προσπαθειών για τη διατήρηση και ενίσχυση της διεθνούς τάξης, με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ