Ολοκληρώθηκε ο πρώτος πυρηνικός σταθμός στον αραβικό κόσμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν σήμερα την ολοκλήρωση του πρώτου πυρηνικού σταθμού στον αραβικό κόσμο.

Αυτό το μαθαίνουμε από ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στο X από τον πρόεδρο των Εμιράτων, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ, που ανέφερε την έναρξη των εμπορικών εργασιών της τέταρτης και τελευταίας μονάδας του πυρηνικού σταθμού Barakah, βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας του Κόλπου.

Σύμφωνα με τον μπιν Ζαγιέντ, αυτό είναι ένα «σημαντικό βήμα στο ταξίδι προς το καθαρό μηδέν» και το εργοστάσιο αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη προσπάθεια απαλλαγής από τον άνθρακα στα Εμιράτα και την περιοχή.

Οι 22,4 εκατομμύρια τόνοι ετήσιων εκπομπών άνθρακα που θα αποφευχθούν χάρη στο εργοστάσιο ισοδυναμούν με την αφαίρεση 4,6 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από τους δρόμους κάθε χρόνο και συμβάλλουν στην επίτευξη του 24 τοις εκατό των δεσμεύσεων του έθνους για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές το 2030, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Εμιράτων «Wam».

Ο πυρηνικός σταθμός Barakah θα παράγει 40 τεραβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, καλύπτοντας έως και το 25 τοις εκατό των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας των Εμιράτων (σχεδόν το ισοδύναμο της ετήσιας κατανάλωσης της Νέας Ζηλανδίας).

Οι εμπορικές δραστηριότητες της Μονάδας 1 ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2021 και απέφυγαν την απελευθέρωση περισσότερων από 5 εκατομμυρίων τόνων εκπομπών άνθρακα τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ