Ο πρόεδρος της Σερβίας αρνήθηκε την πρόσκληση του Πούτιν στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε την Πέμπτη ότι έλαβε πρόσκληση από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS τον Οκτώβριο, αλλά ανακοίνωσε ότι η Σερβία θα έχει σημαντικούς καλεσμένους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

«Πριν από 10-12 ημέρες, έλαβα μια πρόσκληση να συμμετάσχω στη σύνοδο κορυφής των BRICS στις 23 και 24 Οκτωβρίου. Έχουμε σημαντικούς καλεσμένους από το εξωτερικό για εκείνη τη χρονική διάρκεια», είπε ο Βούτσιτς σε ομιλία του σε δημοσιογράφους.

Η σύνοδος κορυφής των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα του Ταρταστάν, Καζάν.

Ο Πούτιν κάλεσε επίσης τον Βούτσιτς να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS σε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βουλίν, στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ (EEF) στο Βλαδιβοστόκ στις 4 Σεπτεμβρίου.

Οι BRICS, που ιδρύθηκαν αρχικά το 2009 από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, στοχεύουν να συγκεντρώσουν τις πιο σημαντικές αναδυόμενες οικονομίες του κόσμου, καθώς και να λειτουργήσουν ως πολιτικό και οικονομικό αντίβαρο σε πλουσιότερα έθνη στη Δύση.  Η ομάδα χωρών επεκτάθηκε νωρίτερα φέτος για να συμπεριλάβει την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, το Ιράν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Moscow Times, Slobodna Evropa

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ