Αυξημένη επιρροή της Τουρκίας στα Σκοπια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν στα Σκόπια τονίζει την αυξανόμενη επιρροή της Άγκυρας στη βαλκανική χώρα και γενικότερα στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια των σημερινών δηλώσεών του, ο Φιντάν τόνισε ότι στόχος είναι να αυξηθεί ο όγκος του διμερούς εμπορίου «στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια», να ενισχυθεί η συνεργασία στους τομείς της άμυνας (στρατιωτική συνεργασία και κοινές ασκήσεις) και της ενέργειας, αλλά και να δημιουργηθεί «συμβούλιο στρατηγικής συνεργασίας υψηλού επιπέδου».

Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει υψώσει λευκή σημαία στην εξωτερική της πολιτική, ειδικά σε ότι αφορά την Τουρκία και το γεγονός ότι η Άγκυρα στρατηγικά και μεθοδικά περικυκλώνει την Ελλάδα, αγνοείται με προκλητικό και μειοδοτικό τρόπο από το Μαξίμου.

Υπάρχει όμως και μία ακόμη διάσταση στην επίσκεψη αυτή του Χακάν Φιντάν στα Σκόπια, καθώς πρόκειται για ηχηρή διάψευση των προσδοκιών και των δικαιολογιών που αραδιάστηκαν για την ψήφιση της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών: Ότι δήθεν τα Σκόπια θα έφευγαν από την σφαίρα επιρροής της Τουρκίας.

Ο Φιντάν στα Σκόπια:

– Σκοπεύουμε να αυξήσουμε τον όγκο του διμερούς εμπορίου στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια
– Θέλουμε να δημιουργήσουμε συμβούλιο στρατηγικής συνεργασίας υψηλού επιπέδου
– Μπορούμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας στον τομέα της ενέργειας και της άμυνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ