Κατάθεση Θεοδωρόπουλου περί «άνωθεν εντολής»για την διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την στιγμή που η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα καλεί σε νέα ακρόαση τους εμπλεκόμενους για το σκάνδαλο της διαρροής e-mail Ελλήνων του εξωτερικού, που οδήγησε εκτός του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στο Μαξίμου επικρατεί πανικός καθώς ο πρώην γραμματέας αποδήμων του κόμματος Νίκος Θεοδωρόπουλος επιμένει ότι η διαρροή έγινε με «άνωθεν εντολή» από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση του Documentonews ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε εμφανή αμηχανία είπε ότι «κάθε πολίτης που καλείται να δώσει εξηγήσεις σε μία καταγγελία προφανώς έχει δικαίωμα να δίνει τις δικές του απαντήσεις. Εγώ προφανώς δεν γνωρίζω τα δεδομένα μίας υπόθεσης αυτή τη στιγμή. Ότι είπαμε από την πρώτη στιγμή πολύ πριν το θέμα αρχίζει να εξετάζεται από την αρμόδια αρχή ισχύει στο ακέραιο και μάλιστα η Νέα Δημοκρατία όπως έχω ζητήσει και σχετική ενημέρωση κάθε φορά που ερωτάται στέλνει και σχετικό υπόμνημα. Πιο σημαντικό από το υπόμνημα είναι τα στοιχεία και έχω την εντύπωση ότι αποδεικνύουν κάθε της ισχυρισμό».

Σχετικά με τον ισχυρισμό του Νίκου Θεοδωρόπουλου περί «άνωθεν εντολής» ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι δεν υπάρχει «απολύτως καμία εντολή. Και μάλιστα εάν γνωρίζει κάποιος και κάποια δεδομένα και αυτό δεν αφορά μόνο εμένα, αφορά και όλους τους υπόλοιπους που είχαν μία θέση στη Νέα Δημοκρατία μπορεί να καταλάβει γιατί δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια εντολή. Και μάλιστα στη συγκεκριμένη υπόθεση η αρμόδια αρχή έχει κάνει ελέγχους και σε αρμόδια γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, τους υπολογιστές, τα συστήματα που έχει. Δεν νομίζω ότι μπορούσε να γίνει πιο εξονυχιστικός έλεγχος. Κάθε πολίτης και φυσικό πρόσωπο που εμπλέκεται σε μία υπόθεση μπορεί να λέει ότι θέλει, αυτά αξιολογούνται. Σημασία έχει τι αποδεικνύεται από εκεί και πέρα σας το λέω κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε καμία τέτοια εντολή».

Σημειώνεται, ότι πλην του Νίκου Θεοδωρόπουλου, τέως Γραμματέα Αποδήμων, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κάλεσε ξανά σε ακρόαση τη ΝΔ, τον Μιχάλη Σταυριανουδάκη, πρώην Γ.Γ του υπουργείου Εξωτερικών, όσο και τον Μένιο Κορομηλά, τότε Οργανωτικό Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων της ΝΔ.

Η ΑΠΔΠΧ σημειώνει στο σκεπτικό της ότι από το περιεχόμενο των νέων στοιχείων, «προκύπτει η ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης των σε αυτά προβαλλόμενων ισχυρισμών, εν όψει των αντικρουόμενων ισχυρισμών των ελεγχομένων σχετικά με το εάν η εξεταζόμενη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων έλαβε χώρα προς επίτευξη σκοπών και μέσων που καθορίσθηκαν από την ΝΔ διά στελεχών της στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων τους ή από τα τελευταία ως φυσικά πρόσωπα.

documentonews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ