Η Μολδαβία να γίνει ομοσπονδία με Γκαγκαουζία και Υπερδνειστερία, προτείνει κόμμα της αντιπολίτευσης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Μολδαβία, χρειάζεται μια ομοσπονδιακή δομή του κράτους, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει τόσο την Υπερδνειστερία όσο και τη Γκαγκαουζία.

Αυτό δήλωσε ο προσκείμενος στη Ρωσία, πρόεδρος του μπλοκ της μολδαβικής αντιπολίτευσης «Victory», Ίλαν Σορ, στο διεθνές εκπαιδευτικό φόρουμ «Ηγέτες της Ευρασίας», που πραγματοποιείται στη Μόσχα.

«Η Μολδαβία πρέπει να είναι μια ομοσπονδία στην οποία θα πρέπει να ενταχθούν όλοι, τόσο η Γκαγκαουζία όσο και η Υπερδνειστερία. Ο καθένας πρέπει να είναι το δικό του υποκείμενο, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Και ο καθένας πρέπει να έρθει με τους δικούς του όρους, όπως στη Ρωσία», σημείωσε ο Σορ.

Ο πρόεδρος του αντιπολιτευτικού φιλορωσικού συνασπισμού πρόσθεσε ότι η ομοσπονδοποίηση της Μολδαβίας θα βοηθούσε στην επίλυση της σύγκρουσης στην Υπερδνειστερία και δεν θα επέτρεπε την ανάπτυξη της σύγκρουσης των Γκαγκαούζων.

Μάλιστα, τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς ρωσική μεσολάβηση.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε μια ομοσπονδία εντός της οποίας ο καθένας θα έχει τα δικά του δικαιώματα, εξουσίες και ευκαιρίες. Είμαι βέβαιος ότι εάν δημιουργήσουμε άνετες συνθήκες για ομοσπονδοποίηση στην περιοχή της Υπερδνειστερίας, σωστές και δίκαιες, τότε με τη μεσολάβηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας αυτό θα είναι δυνατό». – είπε ο Ίλαν Σορ.

Σύμφωνα με το Europa Libera Moldova, ο Ίλαν Σορ κρύβεται στο Ισραήλ (όπου γεννήθηκε) και στη Ρωσία για να αποφύγει ποινή φυλάκισης 15 ετών για συμμετοχή σε τραπεζική απάτη στο Κισινάου.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ