Δυσανασχέτησαν οι Σέρβοι: Στην αίθουσα «Σερβία» ακούστηκε ο ύμνος του Κοσσυφοπεδίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Βαλκανικό πρωτάθλημα τζούντο, που διεξήχθη στην αίθουσα «Σερβία» στο Ανατολικό Σαράγεβο, μεταξύ άλλων, ακούστηκε ο εθνικός ύμνος και φάνηκε η σημαία του (λεγόμενου) κράτους του Κοσσυφοπεδίου, μετά την κατάκτηση του χρυσού από τους εκπροσώπους του…, γράφει η σερβική Blic.

«Δεδομένου ότι το κύριο πρόβλημα στο βαλκανικό πρωτάθλημα ενήλικων είναι ο ήχος του εθνικού ύμνου και η συμμετοχή της (λεγόμενης) εθνικής ομάδας του Κοσσυφοπεδίου, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε μια εξήγηση στο κοινό.

Το (το λεγόμενο) Κοσσυφοπέδιο είναι μόνιμο μέλος της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τζούντο καθώς και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και ως εκ τούτου έχουν αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής σε όλους τους αγώνες που διοργανώνονται από τα προαναφερθέντα ιδρύματα.

Ο διοργανωτής του Διεθνούς Διαγωνισμού υποχρεούται να τηρεί αυστηρά τους κανόνες που διατάσσει η Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία Τζούντο.

Εάν ο κανόνας παραβιαστεί από τους αναφερόμενους φορείς, ο διοργανωτής του αγώνα καθώς και η ένωση θα αντιμετωπίσουν αυστηρή τιμωρία, η οποία μπορεί να είναι αποκλεισμός από την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία Τζούντο, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για το άθλημα και τους αθλητές της Δημοκρατίας της Σέρπσκα και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Η Ομοσπονδία Τζούντο της Δημοκρατίας Σέρπσκα και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης θα ενημερώσει την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία Τζούντο και θα απαιτήσει να τιμωρηθούν οι εμπνευστές κάθε αρνητικότητας στο Βαλκανικό πρωτάθλημα για το οποίο έχουμε στοιχεία, επειδή προκάλεσαν ανυπολόγιστη ζημιά στο πιο επιτυχημένο άθλημα της Δημοκρατίας Σέρπσκα και Βοσνία-Ερζεγοβίνη» – αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Σερβία αρνήθηκε να συμμετάσχει σε αυτό το πρωτάθλημα ακριβώς επειδή στους συμμετέχοντες ήταν αθλητές από το Κοσσυφοπέδιο, ενώ η Βοσνία-Ερζεγοβίνη βρίσκεται στη λίστα των 97 χωρών που δεν αναγνώρισαν την αυτοανακηρυγμένη ανεξαρτησία της νότιας σερβικής επαρχίας.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ