Πλήττονται από την λειψυδρία οι σοδειές των αγροτών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί ανά την επικράτεια, που βλέπουν τις σοδειές τους να πλήττονται από την λειψυδρία. Κατεστραμμένα σύκα, μικρότερες πατάτες, παραμορφωμένα καρότα, έλλειψη σε όσπρια και σταφύλια συνθέτουν το σκηνικό των τελευταίων μηνών για τους επαγγελματίες του κλάδου, με τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες να μειώνουν δραματικά τις παραγωγές, σε συνδυασμό με την λειψυδρία.

Σύμφωνα με παραγωγό σύκων που μίλησε στο OPEN, τον Μάιο με τον Ιούνιο σημειώθηκε μεγάλη πτώση των καρπών από τα δέντρα σε ποσοστό που «αγγίζει» το 70%-80% ειδικά στην καλλιέργεια της μαύρης συκιάς.

Τη σύσταση και τη γεύση του σταφυλιού φαίνεται να έχει αλλάξει η συνεχώς αυξανόμενη θερμοκρασία. Οι αμπελουργοί φέτος μάζεψαν τα σταφύλια τους περίπου έναν μήνα νωρίτερα από ότι τις προηγούμενες χρονιές. Όπως δηλώνουν βλέπουν αύξηση 10% στο τελικό προϊόν αλλά και μείωση παραγωγής.

Προ των πυλών νέες ανατιμήσεις

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ανατιμήσεις και στα σύκα είναι προδιαγεγραμμένες, καθώς μπορεί ο καταναλωτής να το βρει και 10 ευρώ το κιλό στο ράφι. Στον αντίποδα αισιόδοξες προβλέψεις υπάρχουν για το λάδι καθώς όπως λένε ο παραγωγοί παρά τα προβλήματα που υπάρχουν η μείωση σε αρκετές περιοχές αναμένεται να είναι έως και 60% μεγαλύτερη με αποτέλεσμα να μειώνεται η τιμή παραγωγού.

  1. Οταν βγουν τα αποτελεσματα για το επιπεδο ανομβριας,τοτε θα καταλαβετε οτι,και να το θελατε,αυτη η κυβερνηση σιχαινεται τις υποδομες που χρειαζεστε,οσο και να την ψηφιζετε.Πειτε μας,δε,οτι φετος ειχε ΤΟΝ καυσωνα,να πεσουν και τα παντζουρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ