Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προσγειώνονται σε αιγυπτιακό αεροδρόμιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η στρατιωτική και οικονομική συνεργασία μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας συνεχίζεται μετά την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων, έπειτα από μια ολόκληρη δεκαετία αποξένωσης και διαφωνιών, γράφει η λιβανική ‘nabd’.

Η αιγυπτιακή πόλη Ελ Αλαμέιν ετοιμάζεται για την αεροπορική έκθεση που θα φιλοξενήσει και σε αυτήν, όπως ανακοινώθηκε, θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Αυτό έρχεται λίγες μέρες αφότου η Αίγυπτος υποδέχθηκε τουρκικό πολεμικό πλοίο στη Ναυτική Βάση της Αλεξάνδρειας.

Ο Τούρκος πρέσβης στο Κάιρο, Σαλίχ Μουτλού Σεν, δήλωσε ότι η χώρα του ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην Αεροπορική Έκθεση της Αιγύπτου, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά φέτος, εξηγώντας ότι τα ελαφρά επιθετικά και εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hürjet τουρκικής κατασκευής και δύο F-16 αεροσκάφη θα συμμετάσχουν στην έκθεση.

Ο  Αλ Σαφάρ Σεν ανέφερε ότι η Τουρκία εκτιμά τη δύναμη και το κύρος των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων και τη σημασία της Αιγύπτου, τονίζοντας τις θετικές εξελίξεις στις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Αιγύπτου και Τουρκίας, οι οποίες θα συνεχιστούν την επόμενη περίοδο.

Ο πρέσβης ανέφερε ότι, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των διμερών σχέσεων Τουρκίας-Αιγύπτου, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές επισκέψεις φιλίας το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας την επίσκεψη του τουρκικής κατασκευής πολεμικού πλοίου TCG Kınalıada στη Ναυτική Βάση της Αλεξάνδρειας, μετά από διακοπή που κράτησε 12 χρόνια.

Η Νέα Πόλη του Ελ Αλαμέιν στην Αίγυπτο ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τη Διεθνή Έκθεση Αεροπορίας και Διαστήματος της Αιγύπτου υπό την αιγίδα του Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι κατά την περίοδο από 3 έως 5 Σεπτεμβρίου 2024 στο διεθνές αεροδρόμιο του Ελ Αλαμέιν.

Περισσότερες από 100 χώρες και περισσότερες από 300 εταιρείες από κατασκευαστές αεροσκαφών και διαστημικές βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν στην έκθεση, ενώ θα συμμετάσχουν επίσης πολλοί ειδικοί της αεροπορίας, του διαστήματος και της αμυντικής βιομηχανίας από όλο τον κόσμο, καθώς και επικεφαλής διεθνών και περιφερειακών οργανώσεων που ασχολούνται με την πολιτική αεροπορία.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

  1. Φρονώ πώς είναι όντως πολύ ανη συχητικόν γεγονός γιά τήν Ελλάδα, η επαναπροσέγγιση η οποία προσφά τως επετεύχθη μεταξύ τής φιλικής μας Αιγύπτου καί τής εχθρικής μας Τουρκίας …!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ