Τουρκικό κόμμα αντιδρά την κατάρριψη UAV ‘Aksungur’ από τον Ιρακινό Στρατό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος του Κόμματος «Νίκη»/«Zafer», Ουμίτ Οζντάγκ αντέδρασε στην κατάρριψη του τουρκικού μη επανδρωμένου αεροχήματος Aksungur από τον ιρακινό στρατό στο Κιρκούκ δηλώνοντας: «Αυτή η ενέργεια του ιρακινού στρατού δεν είναι αποδεκτή. Η απαλλαγή από τη βίζα για άτομα κάτω των 15 ετών και άνω των 50 ετών από το Ιράκ θα πρέπει να ακυρωθεί».

Σήμερα το πρωί, το UAV μοντέλο Aksungur, το οποίο φέρεται ότι ανήκει στην Τουρκία, καταρρίφθηκε από την ιρακινή Διοίκηση Αεράμυνας στην περιοχή Τισίν του Κιρκούκ.

«Αυτή η ενέργεια είναι απαράδεκτη»

Στη δήλωση που έκανε η Διοίκηση Αεράμυνας του Ιράκ, αναφέρθηκε ότι το UAV ανήκε στην Τουρκία και καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο του Κιρκούκ.

Ο Ουμίτ Οζντάγκ αντέδρασε για το UAV που καταρρίφθηκε στον λογαριασμό του στα social media.

 «Ξέρετε, σύμφωνα με τη συμφωνία με το Ιράκ, ο τουρκικός στρατός είχε το δικαίωμα να πολεμήσει την τρομοκρατία του PKK, συμπεριλαμβανομένης της καταδίωξης; «Αυτή η ενέργεια του ιρακινού στρατού δεν είναι αποδεκτή ενέργεια», είπε.

«Οι Τουρκμένιοι του Ιράκ δεν πρέπει να ενθαρρύνονται να έρθουν στην Τουρκία»

Με την απόφαση που υπέγραψε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δημοσιεύτηκε σήμερα στην Επίσημη Εφημερίδα, θεσπίστηκε απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για τους πολίτες κάτω των 15 ετών και άνω των 50 ετών από το Ιράκ.

Ο Οζντάγκ δήλωσε ότι η εν λόγω απόφαση πρέπει να ακυρωθεί: «Οι Τουρκμένιοι του Ιράκ δεν θα πρέπει με κανένα λόγο να ενθαρρύνονται να έρθουν στην Τουρκία. Μια τέτοια πολιτική δεν θα ήταν μόνο απροσεξία ή παραπλάνηση, αλλά η προδοσία. Αντίθετα, η επιστροφή των Τουρκμενών του Ιράκ που ήρθαν στην Τουρκία μετά το 2003, ειδικά από το Ταλ Αφάρ, στην περιοχή Τουρκμενέλι στο Ιράκ θα πρέπει να ενθαρρυνθεί και να υποστηριχθεί οικονομικά και πολιτικά», είπε.

rudaw

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ