Η Τουρκία κήρυξε σε «στρατιωτική εμπόλεμη κατάσταση» ανατολικές περιοχές της με κουρδικό πληθυσμό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τουρκικό κράτος κήρυξε σε «στρατιωτικές ζώνες» περιοχές  στην ανατολική Τουρκία, προκειμένου να προβούν οι δυνάμεις ασφαλείας σε εκκαθάριση των Κούρδων αυτονομιστών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον κυβερνήτη του Σιρνάκ, σχεδόν όλες σε ορεινές και πεδινές περιοχές κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος, προκειμένου να προβούν σε πολεμικές δραστηριότητες οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας κατά των Κούρδων αυτονομιστών.

Μεταξύ αυτών των περιοχών είναι η Τζίζρε, το κεντρικό Σιρνάκ, το όρος Κουρτ στις περιοχές της Σιλόπης και του Ουλούντερε καθώς και στα περίπου δέκα χωριά στην περιοχή.

%CF%83%CE%B9%CF%81%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B561

Η στρατιωτική εμπόλεμη ζώνη καθορίζεται χρονικά από τις 30 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου. Στην περίοδο αυτή απαγορεύεται όποια μετακίνηση των κατοίκων.

Όπως σημειώνεται «στην ανακοίνωση, η οποία ανέφερε ότι οι συντεταγμένες των εν λόγω περιοχών κοινοποιήθηκαν στον ιστότοπο της Κυβέρνησης, σημειώθηκε ότι είναι σημαντικό οι πολίτες να αποφεύγουν την είσοδο σε αυτές τις περιοχές για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας», σύμφωνα με τα τουρκικά media.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ