Σκόπια: Η Βουλγαρία δεν δέχεται νέες διαπραγματεύσεις, συμφωνεί μόνο για διάλογο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρέσβης της Βουλγαρίας στη χώρα, Άνγκελ Ανγκέλοφ, κάλεσε να γίνει σεβαστή η συμφωνία Σκοπίων- Σόφιας.

 Ενημέρωσε ότι συναντήθηκε με τον επικεφαλής της διπλωματίας Τίμτσο Μουτσούνσκι, με τον οποίο συνομίλησε για τις προσδοκίες για διάλογο μεταξύ των δύο χωρών.

 Ο Μουτσούνσκι τόνισε προηγουμένως ότι οι αρχές των Σκοπίων περιμένουν μια σταθερή πολιτική κυβέρνηση στη Σόφια, με την οποία θα έχουν διάλογο για την απεμπλοκή της διαδικασίας  της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και για την ιδέα των συνταγματικών τροποποιήσεων με καθυστερημένη ισχύ.

Ο Βούλγαρος πρέσβης τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι έτοιμη για διάλογο, όχι όμως για νέες διαπραγματεύσεις και ενημέρωσε ότι οι εκλογές στη Βουλγαρία είναι προγραμματισμένες για τις 27 Οκτωβρίου.

«Ελπίζουμε ότι μετά από αυτήν την ημερομηνία θα έχουμε μια Κυβέρνηση με την οποία θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε εντατικό διάλογο. Όχι βέβαια στις διαπραγματεύσεις, γιατί δεν μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις για όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί. Ό,τι έχει συμφωνηθεί πρέπει να γίνεται σεβαστό και να εκπληρωθεί. Αλλά δεν θα αλλάξουμε τη γεωγραφία και παραμένουμε γείτονες και θα πρέπει να έχουμε εντατική επικοινωνία, συμπεριλαμβανομένης της Ιστορικής Επιτροπής», δήλωσε ο Άνγκελ Ανγκέλοφ, Πρέσβης της Βουλγαρίας.

Από την άλλη, ο πρωθυπουργός Μίτσκοσκι ανακοίνωσε αλλαγή των ιστορικών μελών στην Επιστημονική Επιτροπή αφού το έργο της οποίας έδωσε αρνητική αξιολόγηση.

«Η σημερινή Μικτή Επιτροπή δεν δικαίωσε απολύτως τις προσδοκίες και δεν προστάτευσε τα εθνικά συμφέροντα του (Σλαβο)μακεδονικού λαού. Διαφορετικά, ναι, είναι λογικό όταν έχεις νέα Κυβέρνηση να αλλάζεις ορισμένους θεσμούς», είπε ο πρωθυπουργός Χρίστιαν Μίτσκοσκι

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, ιστορικός Ντράγκι Γκιόργκιεφ, δήλωσε στο TV21 ότι δεν θα σχολιάσει την πολιτική και προσωπική στάση του πρωθυπουργού.

Διευκρίνισε ότι τα συμβόλαιά τους λήγουν στις 15 Σεπτεμβρίου και δεν γνωρίζουν αν θα παραταθούν, ενώ νέα συνεδρίαση της Επιτροπής, έχει προγραμματιστεί για τις 18 Σεπτεμβρίου στα Σκόπια.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ