Η Ουκρανία είναι ο εχθρός των Τούρκων στο γήπεδο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτό από την Aydınlık: Οι Ουκρανοί ποδοσφαιριστές αρνήθηκαν να κάνουν χειραψία με τον Τούρκο διαιτητή

Οι Ουκρανοί ποδοσφαιριστές αγνόησαν τον Τούρκο διαιτητή και απέφυγαν να κάνουν χειραψία μαζί του πριν από τον αγώνα, όπως απαιτείται από τους κανόνες της UEFA, γράφει η τουρκική  Aydınlık.

 Ο λόγος, αν όχι αστείος, είναι σίγουρα ηλίθιος – ο διαιτητής, λένε, προηγουμένως είχε διαιτητεύσει σε έναν αγώνα ρωσικής ομάδας».

Την Πέμπτη 22 Αυγούστου, στον πρώτο αγώνα του γύρου των πλέι οφ της Conference League της UEFA στο γήπεδο ποδοσφαίρου Kosice στη Σλοβακία, αναμετρήθηκαν η ουκρανική ομάδα «Krivbass» (Krivoy Rog) και η ισπανική «Real Betis».

Πριν από τον αγώνα, ο ουκρανικός σύλλογος ζήτησε από την UEFA να μην ορίσει Τούρκους διαιτητές. Αφού αυτό το αίτημα δεν βρήκε θετική ανταπόκριση, οι Ουκρανοί ποδοσφαιριστές δεν έδωσαν τα χέρια με τον Τούρκο διαιτητή Άρντα Καρντεσλέρ στην τελετή πριν τον αγώνα.

Ενώ οι παίκτες της Ρεάλ Μπέτις αντάλλαξαν παραδοσιακές χειραψίες με τον Τούρκο διαιτητή, οι παίκτες της Κρύβμπας τον αγνόησαν. Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης, ο αρχηγός του ουκρανικού συλλόγου δεν έδωσε τα χέρια με τον κριτή και αποστράφηκε.

«Είχε διαιτητεύσει σε αγώνα ρωσικής ομάδας»

Ο λόγος για αυτή τη συμπεριφορά του συλλόγου από την Ουκρανία είναι ότι ο Άρντα Καρντέσλερ είχε προηγουμένως διαιτητεύσει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ρωσίας σε φιλικό αγώνα με τη Σερβία στη Μόσχα.

Η ουκρανική “Krivbass”, η οποία ζήτησε άλλον διαιτητή από την UEFA, ανέφερε σε δήλωση: «Η διαιτησία του αγώνα μας από έναν διαιτητή που εργάστηκε στον ρωσικό αγώνα δυσφημεί τον σύλλογό μας μπροστά στους οπαδούς, μεταξύ των οποίων είναι μαχητές μας που δέχονται ρωσικές επιθέσεις και υπερασπίζονται την Ουκρανία. Ενημερώσαμε την Ουκρανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και την Επιτροπή Διαιτητών της UEFA. Πιστεύουμε ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει.

Η UEFA και η Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παραμένουν σιωπηλές

Σύμφωνα με τους κανόνες της UEFA, η αποτυχία χειραψίας με τον διαιτητή κατά τη διάρκεια της τελετής αποτελεί λόγο τιμωρίας. Ο πρώην διαιτητής Μουσταφά Τσουλτζού τόνισε: «Υπάρχουν κυρώσεις για αυτό, μπορεί να υπάρξει προειδοποίηση.

Η UEFA μέχρι στιγμής έχει παραμείνει σιωπηλή για αυτό το θέμα. Η ομάδα Krivbass δεν κατηγορήθηκε από την πειθαρχική της επιτροπή. Η Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επίσης δεν έκανε δηλώσεις σε σχέση με το περιστατικό.

Ο Άρντα Κάρντεσλερ είχε βοηθούς στον αγώνα στη Σλοβακία τους Κανέρ Οζαράλ και Μεχμέτ Εμίν Τουγκράλ.

Τον αγώνα με την Ντιναμό Κιέβου θα διαιτητεύσει και πάλι Τούρκος διαιτητής

Το αίτημα των Ουκρανών προς την UEFA να μην καλέσει Τούρκους διαιτητές έλαβε διαφορετική απάντηση.

Ο διαιτητής Khalil Umut Mehler, αδειούχος διαιτητής της FIFA, θα διευθύνει τον αγώνα μεταξύ της αυστριακής ομάδας Σάλτσμπουργκ και της ουκρανικής Ντιναμό Κιέβου σε μια ρεβάνς του γύρου των πλέι οφ του Champions League της UEFA.

Η συνάντηση θα ξεκινήσει σήμερα, 27 Αυγούστου, στις 22.00 ώρα Τουρκίας, στο γήπεδο του Σάλτσμπουργκ.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ