Το κείμενο που ανέβασε πριν λίγο ο Στεφανος Κασσελακης στο διαδίκτυο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είμαι περήφανος που ανήκω σε ένα κόμμα που δεν απολογείται για τις προοδευτικές του απόψεις στα ανθρώπινα δικαιώματα. Που δεν φοβάται να μιλήσει ενάντια σε επιζήμιες συμφωνίες τραπεζικών εκποιήσεων συνδεδεμένες με κρατικοδίαιτη διαπλοκή.
Που ξεμπροστιάζει την προπαγάνδα του «επιτελικού κράτους» των πυρκαγιών, των πλημμυρών και των σιδηροδρομικών εγκλημάτων.
Που δεν λέει μισόλογα για την άμεση αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης αλλά στέκεται στο πλευρό της.
Που δεν επιτρέπει μυστική διπλωματία με την Τουρκία και που δεν σκύβει το κεφάλι στην Αμερική και στα εξοπλιστικά της συμφέροντα. Και το λέω με πλήρη συνείδηση, έχοντας ζήσει πάνω από τα μισά χρόνια της ζωής μου εκεί.

Απέναντί μας έχουμε μια Νέα Δημοκρατία με κρυφή ρύθμιση χρέους και συμβούλους που πληρώνονται από πηγές εκτός κόμματος.
Τον ορισμό της διαπλοκής, της οποία ηγείται ένα τζάκι που το Έσχες του (χωρίς το πόθεν) άρχισε τη δεκαετία του 60 – αλλά λήγει περιέργως πριν από τρία χρόνια.
Είναι η ιστορία όχι μίας πολιτικής οικογένειας αλλά μίας οικογενειακής πολιτικής που ξεκινάει από την Αποστασία, που προκάλεσε τη Χούντα, περνάει από το βρόμικο ‘89 για να φτάσει στο νοσηρό 2024 της πλήρους παρακμής της χώρας μας.

Το κόμμα μας συμπυκνώνει τη μεγάλη Ιστορία του τόπου, της Αριστεράς, της μεγάλης προοδευτικής παράταξης των αγώνων για δημοκρατία και πρόοδο.
Για αυτό μπορεί να είναι ανεξάρτητο και να παλεύει για τον αδύναμο συμπολίτη μας. Η χώρα δεν χρειάζεται ένα νεφελώδες «κέντρο» χωρίς ηθική και φιλοσοφική πυξίδα.

«Κεντρώοι ψηφοφόροι» δεν είναι αναγκαστικά όσοι θέλουν μεσοβέζικες λύσεις στα πολιτικά προβλήματα. Απλά θέλουν ρεαλισμό, αποφασιστικότητα και λύσεις. Χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, που έχουν οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνεχείς διασπάσεις από τότε που συστάθηκε το 2004.
Χωρίς φρουρούς της Αριστεροσύνης και Αριστερόμετρα, που έδιωξαν και συνεχίζουν να διώχνουν χιλιάδες πολίτες που ήρθαν να εισφέρουν αλλά συνάντησαν κλειστές πόρτες.

Κρίσιμο σημείο, η διάσπαση της ομάδας «Νέα Αριστερά» που δεν είχε απολύτως κανένα πολιτικό επίδικο, αλλά ηττημένα «Εγώ». Ο ελληνικός λαός έδειξε με την ψήφο του σε αυτήν την ομάδα, που ήταν η πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου και του κομματικού μηχανισμού, ότι δεν παραπλανάται.

Ο χυδαίος αποπροσανατολισμός που έχει προωθήσει η προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας με επιθέσεις στο πρόσωπό μου, δεν μπορεί να συνεχίσει να τροφοδοτείται από δικά μας στελέχη.
Δική μας δουλειά είναι να ελέγχουμε στη Βουλή και να προτείνουμε στην κοινωνία.
Η εμμονή της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ και μαζί μου δείχνει ακριβώς ποιον φοβούνται. Δεν πρόκειται λοιπόν να τους κάνουμε το χατήρι.

Σας καλώ λοιπόν να βγείτε μπροστά. Να παραγάγετε προτάσεις νόμου για την κοινωνία. Να στεγανοποιήσετε την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ ως οι εκλεγμένοι από τον λαό εκπρόσωποί του.

Με ξεκάθαρη δημόσια δέσμευση όλων ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν προς κανένα «νέο φορέα» χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση.

Είναι ξεκάθαρο: Όποιος επιχειρήσει να στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που του έδωσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του 2023 και επαναβεβαίωσε στις ευρωεκλογές του 2024, θα διαπράξει το μέγιστο δημοκρατικό αδίκημα: Την αλλοίωση της ψήφου των πολιτών ως προς την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των κομμάτων. Και θα κουβαλάει για πάντα τη στάμπα. Όχι από εμένα. Από τον ελληνικό λαό.

Καλώ επίσης όλες και όλους σε ξεκάθαρη δέσμευση ότι θα τηρήσουν την απόφαση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, του Συνεδρίου, της Κεντρικής Επιτροπής – όλες αυτές τις αλλεπάλληλες αποφάσεις οι οποίες με έχουν εξουσιοδοτήσει να ηγηθώ της προσπάθειας για την ανάταξη του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία μίας μεγάλης προοδευτικής κυβερνητικής παράταξης με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές.

Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω με τη μαχητικότητα και πάνω από όλα με τις αξίες της Αριστεράς. Για μια κυβέρνηση της Σύγχρονης Αριστεράς – ένας όρος που έχει απήχηση σε όλη την επικράτεια, σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, με γνώμονα τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας και το περιβάλλον.

Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω σε μια νέα πορεία εξωστρέφειας, με έναν σύγχρονο ΣΥΡΙΖΑ των μελών, της κοινωνίας, των πολιτών.
Η σημερινή ημέρα είναι μόνο η αρχή. Και σε αυτήν τη νέα πορεία εισηγούμαι μια νέα σύνθεση για το Προεδρείο της κοινοβουλευτικής μας εκπροσώπησης, η οποία πιστεύω θα ενισχύσει την αποδοτικότητά μας ως Ομάδα αλλά και τη δύναμη πυρός μας.

Προτείνω λοιπόν την θέση του Επικεφαλής της Κοινοβουλετικής μας Ομάδας να αναλάβει ο Νίκος Παππάς.

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας παραμένει η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε αυτόν τον ρόλο έχει δουλέψει με αστείρευτες αντοχές, και την ευχαριστώ για την καθοριστική της συμβολή.

Διευθυντής της Κ.Ο παραμένει ο Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος κι αυτός από την πλευρά του δουλεύει καθημερινώς σκληρά για την επίλυση των θεμάτων που ανακύπτουν.

Για τις θέσεις των τριών Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων προτείνω τον Γιώργο Γαβρήλο, τον Γιάννη Σαρακιώτη και τη Νίνα Κασιμάτη.

Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο προτείνω τον Βασίλη Κόκκαλη και συντονίστρια ΕΠΕΚΕ τη Γιώτα Πούλου. Αναπληρώτρια συντονίστρια ΕΠΕΚΕ παραμένει η Ραλλία Χρηστίδου.

Δεν πρόκειται να αφήσω ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να ρευστοποιηθεί.
Δεν θα αφήσω ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να συμβιβαστεί.
Και δεν θα αφήσω ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να μείνει πίσω.

Προσωπικά, είμαι έτοιμος να δώσω όλες μου τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια. Πανέτοιμος.

Και προσκαλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες που θέλουν αξιοκρατία, που θέλουν μια σύγχρονη Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, να γραφτούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τώρα και συστρατευθούν σε αυτήν την πορεία, τον δύσβατο αλλά τίμιο δρόμο.

*Αποσπάσματα από την ομιλία μου στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

  1. ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ… ΑΠΛΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ… ΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ