Μεταναστευτικό: Έφτασαν Κύπρο 4.800 μετανάστες, απελάθηκαν 6.800 το 2024

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η προσπάθεια καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης, δήλωσε στο ΡΙΚ, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της αστυνομίας, Πέτρος Ζένιος.

Σημείωσε ότι επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό, ο στόχος για αύξηση των απελάσεων και μείωση της ροής παράνομων μεταναστών στην Κύπρο.

Ο Ζένιος ανέφερε ότι, από την αρχή του έτους έχουν επαναπατριστεί έξι χιλιάδες-οκτακόσιοι παράνομα διαμένοντες στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε σύγκριση με περίπου έξι χιλιάδες κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η οποία είχε χαρακτηριστεί ως πολύ αποτελεσματική.

Απέδωσε τα θετικά αποτελέσματα, στους ξεκάθαρους στόχους που έχουν τεθεί και αφορούν σε τέσσερις πυλώνες: Στην επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων της Δημοκρατίας και της πράσινης γραμμής, στην εξάρθρωση κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης μεταναστών, στον εντοπισμό όσον διαμένουν και εργάζονται παράνομα στην Κύπρο, και στην απομάκρυνση όσον δεν βρίσκονται νόμιμα στην κυπριακή επικράτεια.

Ο Πέτρος Ζένιος είπε ακόμη, ότι ως αποτέλεσμα της μείωσης των παράνομων αφίξεων στις τέσσερις χιλιάδες-οκτακόσιες κατά τη φετινή χρονιά, περιορίστηκαν στις ενενήντα-τέσσερις, οι συλλήψεις διακινητών.

sigmalive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ