Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Να πληρώνουμε πιο ακριβά τη δημόσια υγεία και να λέμε και ευχαριστώ θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με προκλητικό ύφος, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης πανηγυρίζει για τις αυξήσεις-σοκ στα φάρμακα και κουνάει το δάχτυλο σε όσους διαμαρτύρονται, ισχυριζόμενος ότι θα βάζουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για το… καλό μας!

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα του X, o Γεωργιάδης εμφανίζεται ενοχλημένος με όσους σοκάρονται από τις αυξήσεις έως και 100% στα φάρμακα, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή έγινε για  να μην υπάρχουν ελλείψεις.

Σύμφωνα με τη λίστα του ΕΟΦ, από σήμερα αυξάνονται οι τιμές σε 843 φάρμακα. Για 700 κωδικούς η αύξηση είναι πάνω από 10%, ενώ για 570 αυξάνονται κατά 20%. Για 100 φάρμακα η τιμή αυξάνεται κατά 100% ενώ σε συγκεκριμένο κωδικό (τυροθρισίνη) καταγράφεται αύξηση έως 448%, δηλαδή από 0,96 ευρώ , πλέον θα οι ασφαλισμένοι θα το πληρώνουν 5,26 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης:

-Κατά κανόνα, πρόκειται για προσαρμογές τιμών στον μέσο όρο των 2 χαμηλότερων τιμών της Ευρωζώνης, για φάρμακα που είχαν καθηλωθεί οι τιμές τους την τελευταία 10ετία, λόγω μειώσεων που εφαρμόστηκαν στην περίοδο της κρίσης.

-Οι προσαρμογές εφαρμόστηκαν με αυστηρά κριτήρια και αφορούσαν σε μοναδικά φάρμακα, αναντικατάστατα, που βρίσκονται σε μακροχρόνιες ελλείψεις και η προμήθειά τους γίνεται μέσω ΙΦΕΤ σε σημαντικά υψηλότερες τιμές.

-Οι προσαρμογές αφορούσαν κυρίως σε οικονομικές θεραπείες, που το κόστος υποκατάστασής τους ήταν πολύ υψηλότερο από τις αυξήσεις που δόθηκαν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ