Οι Κυκλάδες στο έλεος της «πράσινης οικοκτονίας»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Hδη τα Κυκλαδονήσια, η Κυανή Ακτή της Ελλάδας, ξυρίζονται και τοποθετούνται άναρχα πάνελ και ανεμογεννήτριες, αλλάζοντας για πάντα τον τοπικό γραφικό χαρακτήρα των περιοχών.

Παράλληλα, συντελείται μια άνευ προηγουμένου οικολογική καταστροφή των μικροσυστημάτων της φύσης! Κανείς δεν μιλάει, κανείς δεν ανησυχεί και κανείς δεν αναρωτιέται ποιο είναι το περίφημο “αποτύπωμα άνθρακα” παραγωγής και εγκατάστασης των καταστροφέων της φύσης!

Οικολόγοι και οικολογία απο τα LIDL! 👇

Σε διαβούλευση τέθηκε το νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) από το ΥΠΕΝ. Και σαν να μη φτάνει η παραδοχή του υπουργείου ότι το πρώτο ΕΣΕΚ έχει υπερκαλύψει τους στόχους για τη διείσδυση των ΑΠΕ, το νέο ΕΣΕΚ προβλέπει για το 2030, μεταξύ άλλων, την περαιτέρω αύξηση των φωτοβολταϊκών σε 13,5 GW (από 5,4 GW), των χερσαίων αιολικών στα 8,9 GW (από 4,7 GW) και των υδροηλεκτρικών σε 4,5 GW (από 3,1 GW) ώς το 2050.

Για να παραδώσει η κυβέρνηση άνευ όρων τα υπόλοιπα βουνά, τα χωράφια, τη θάλασσα και τα ποτάμια μας σε μεγάλους ενεργειακούς και κατασκευαστικούς ομίλους. Πέραν του ότι δεν μιλάμε για ενεργειακή πολιτική, αλλά για ενεργειακή φρενίτιδα, οι τιμές του ρεύματος θα συνεχίσουν να καλπάζουν για τη χρηματοδότηση αυτών των επενδύσεων.

πηγή: ΕΦ.ΣΥΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ