Λευκορωσία και Κίνα συμφώνησαν συνεργασία στην Άμυνα και την Ενέργεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Η Κίνα και η Λευκορωσία συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία σε διάφορους τομείς όπως το εμπόριο, η ασφάλεια, η ενέργεια και τα οικονομικά, ανέφεραν οι δύο χώρες σε κοινή δήλωση μετά τη συνάντηση μεταξύ του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κιάνγκ και του Λευκορώσου Ρομάν Γκολοβτσένκο στη Λευκορωσική πρωτεύουσα, μετέδωσε το BelTA.

Η ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε σήμερα, μια ημέρα μετά τις συνομιλίες στη λευκορωσική πρωτεύουσα, αναφέρει ότι οι δύο χώρες θα ενισχύσουν επίσης τη συνεργασία τους στον τομέα των βιομηχανικών αλυσίδων εφοδιασμού και θα συνεχίσουν να εργάζονται για την άρση των εμπορικών φραγμών για τη μείωση του κόστους.

Οι δύο χώρες εγκαινίασαν το έτος συνεργασίας μεταξύ Λευκορωσίας και Κίνας στην επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία, καθώς και την ίδρυση πέντε κέντρων, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, της συνεργασίας στις γεωλογικές επιστήμες, της μεταφοράς τεχνολογίας των κρατών μελών της SCO και ενός κλάδου της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Λευκορωσίας στην Κίνα.

%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CF%83%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CF%89%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%85%CF%81

Ξεκίνησαν επίσης πέντε βιομηχανικά έργα αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. 12 ακόμη βιομηχανικά έργα αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων βρίσκονται υπό κοινή έγκριση.

Δύο σχέδια για την εμβάθυνση της συνεργασίας υπογράφηκαν μεταξύ της Περιφέρειας Μινσκ και της Τσονγκκίνγκ, και της Περιφέρειας Μογκίλεφ και της επαρχίας Σαανσί. Το σχέδιο συνεργασίας με την Chongqing περιλαμβάνει τα ακόλουθα έργα:

 παραγωγή αντιδραστηρίων και εξοπλισμού για διαγνωστικά, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, καθίσματα αυτοκινήτων, παρασκευάσματα παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, συναρμολόγηση βιομηχανικών ρομπότ, ολοκληρωμένη επιμελητεία.

Το δεύτερο έγγραφο καθορίζει τους κύριους τομείς συνεργασίας με την επαρχία Σαανσί έως το 2026, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών, οικονομικών και επενδυτικών τομέων, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ