Ο Ζελένσκι ζητά τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία να δοθούν ως βοήθεια στην Ουκρανική Άμυνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Ουκρανία χρειάζεται τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν στη Δύση για πραγματική αμυντική βοήθεια».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τον Ιούνιο, οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν σε ένα σχέδιο να δανείσουν στην Ουκρανία περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν οι τόκοι που θα εισπράξουν από τα κέρδη από τα παγωμένα ρωσικά κρατικά περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 300 δισ. δολαρίων.

«Υπήρξαν ήδη πολλές πολιτικές δηλώσεις από τους εταίρους μας. Υπάρχει ακόμη πολύς λόγος για αυτό. Χρειαζόμαστε όμως έναν πραγματικό μηχανισμό. Χρειαζόμαστε τα έσοδα από τα περιουσιακά στοιχεία του επιτιθέμενου για να εργαστούμε για πραγματική αμυντική βοήθεια εναντίον του επιτιθέμενου», είπε ο Ζελένσκι.

Ισχυριζόμενος ότι οι συζητήσεις για το θέμα αυτό συνεχίζονται «για πάρα πολύ καιρό», ο Ουκρανός ηγέτης είπε ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν αποφάσεις σχετικά.

Είπε ότι είναι σημαντικό για τους εταίρους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για στρατιωτική βοήθεια, αποκαλώντας το “θεμελιώδες” για την άμυνα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το Radio Svoboda, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέφρασε την αγανάκτησή του για τέτοιες ενέργειες και δήλωσε ότι «οποιαδήποτε καταπάτηση της ρωσικής κρατικής περιουσίας υπό το πρόσχημα οποιουδήποτε επινοημένου «μηχανισμού αποκατάστασης» δεν θα ήταν παρά κλοπή σε κρατικό επίπεδο».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν καταδίκασε την απόφαση ως «κλοπή» και ότι «δεν θα μείνει ατιμώρητη». Δήλωσε ότι «ο καθένας θα μπορούσε να είναι ο επόμενος στη σειρά για απαλλοτρίωση από τις ΗΠΑ και τη Δύση».

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ