Συνελήφθη αντιδήμαρχος στην Κρητη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνελήφθη το Σάββατο με την διαδικασία του Αυτοφώρου ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης έπειτα από μήνυση πολιτών για κοπή δένδρου. Στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου έπειτα από νέα μηνυτήρια αναφορά από 19 δημότες, οι οποίοι αντιδρούν για τις κοπές των δέντρων στο Ηράκλειο και με αφορμή τις σημερινές ενέργειες για την κοπή πεύκου έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

kriti

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Γιαλιτάκης δήλωσε ότι όπως έχει ανακοινώσει ήδη η δημοτική Αρχή, θα γίνουν φυτεύσεις δέντρων στο σημείο, όπως και σε κάθε σημείο όπου κόβονται επικίνδυνα δένδρα.

«Παρά την ύπαρξη δικαστικής απόφασης που απαγόρευε την υλοτόμηση, η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου προχώρησε το Σάββατο 24 Αυγούστου 2024 στην κοπή του προστατευόμενου ιστορικού πεύκου έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, προκαλώντας την αντίδραση των πολιτών» δήλωσε από την πλευρά της η πληρεξούσια δικηγόρος των 19 πολιτών, Αθανασία Παπαδημητρίου.

  1. Ενω το πρασινο στην Ελλαδα ειναι τοσο σπανιο και δυσευρετο και ενω υπαρχει τοσο μεγαλη αναγκη γιαυτο τελικα διαπιστωνω οτι ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΛΛΑΔΑ!!!!Ας μου επιτραπει να πω (λογω και καποιας ηλικιας και πειρας) ΟΤΙ Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ. Ειναι οσο και αν φαινεται απιστευτο ΥΠΟΒΟΛΙΜΙΑΙΑ. Υποβολιμιαια απο παρακεντρα εξουσιας που μαλλον θελουν τις πολεις να σιγοβραζουν τα καλικαιρια . Οταν τοσο ευκολα και νομικως ανωδυνα βρισκουν καποιοι αρμοδιοι τροπους να κουτσουρευουν τα δεντρα και να ασκημιζουν τις πολεις!! Πολεις (ιδιως Αθηνα, Θεσσαλονικη, Πατρα ) που ΔΕΝ τιμουν καθολου το πρασινο και δεν νοιαζονται οφθαλμοφανως για την πανεμορφη αισθητικη των Ευρωπαικων αστικων δενδροστοιχειων!!!! Ο βαρβαρος και απολιτιστος καταστηματαρχης παλι νομιζει οτι μπορει ατιμωρητι να κοβει τα δενδρα γιατι με την απελπισια που τον δερνει θεωρει οτι το δενδρακι του κοβει την θεα και τον τζιρο.!!Ταυτοχρονα αποψη μου ειναι οτι η διευθυνσεις πρασινου των δημων ταχουν κανει μαλλον πλακακια με τις διευθυνσεις καθαριοτητας. Σε βοηθω με βοηθας ειναι η εξισωση εδω. Και ετσι εκτελουν κυριολεκτικα τα δενδρα για να απαλλαξουν απο εργασια τους συναδελφους της καθαριοτητας .Δεν δικαιολογειται αλλιως τετοιο κουτσουρεμα!!!!Πουθενα στην Ευρωπη δεν γινεται κατι τετοιο!! Τι κανουν μετα?? Φυτευουν ενα δενδρυλλιο (μετα απο καποια χρονια) το οποιο μολις μεγαλωσει λιγο το ξανακοβουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ