Για ποιο λογο ο Μακρον θα επισκεφτεί τη Σερβια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Σερβία στις 29 Αυγούστου , με στόχο την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, της υγείας, της ενέργειας και του πολιτισμού, επιβεβαίωσε η Προεδρία της Σερβίας στο Tanjug.

Οι επικεφαλής των δύο κρατών θα συζητήσουν επίσης θέματα σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη (AI), καθώς η Σερβία θα αναλάβει την προεδρία της Παγκόσμιας Συνεργασίας για την Τεχνητή Νοημοσύνη και η Γαλλία θα φιλοξενήσει τη Σύνοδο AI ​​που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι τον Ιούλιο του 2025.

Επίσης, ο Μακρόν θα χρησιμοποιήσει την επίσκεψη για να επιβεβαιώσει τη στήριξη της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας.

Ο Μακρόν έρχεται στη Σερβία μετά από πρόσκληση του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και όπως είπε στο Tanjug, ο διάλογος και η συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Σερβίας συνέχισε να ενισχύεται, κάτι που φάνηκε για άλλη μια φορά από την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Βούτσιτς στη Γαλλία τον Απρίλιο του 2024.

(glassrpske/Tanjug)

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ