Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Καινοτομία φύλαξης στα φινλανδο -ρωσικά σύνορα- ακολουθεί η Εσθονία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Φινλανδία εντείνει τους ελέγχους στα σύνορα με τη Ρωσία (Postimees)

Η Φινλανδική Συνοριακή Φρουρά έχει λάβει πρόσθετες δυνατότητες για την παρακολούθηση των ρωσο-φινλανδικών συνόρων, γράφει η Postimees. Τώρα θα μπορεί να παρακολουθεί την κίνηση των κινητών τηλεφώνων στην περιοχή ευθύνης της, καθώς και την κίνηση των drones.

Η Φινλανδική Συνοριακή Φρουρά έχει λάβει νέες εξουσίες για τη διεξαγωγή ραδιοελέγχου στα ανατολικά σύνορα.

Στην πράξη, αυτό θα σημαίνει ότι μετά την αγορά του κατάλληλου εξοπλισμού, η συνοριακή υπηρεσία θα μπορεί, για παράδειγμα, να παρακολουθεί την κίνηση των κινητών τηλεφώνων κοντά στα σύνορα τόσο στη φινλανδική όσο και στη ρωσική πλευρά.

Η καινοτομία έγκειται στο ότι σπάνια σήμερα άτομο που θέλει να διέλθει τα σύνορα δεν έχει στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο.

«Πρόκειται για μια σημαντική νέα ικανότητα μαζί με άλλες δυνατότητες», δήλωσε ο διοικητής της συνοριακής φρουράς Juho Vanhatalo.

%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CF%81%CE%B8%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%811

Η συνοριακή φρουρά πιστεύει ότι αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο, για παράδειγμα, σε καταστάσεις καθοδηγούμενης μετανάστευσης. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι δυνατό να εκτιμηθεί πού και πόσοι άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα.

Ωστόσο, οι συνοριοφύλακες δεν θα έχουν το δικαίωμα να παρακολουθούν επικοινωνίες ή το δικαίωμα να ταυτοποιούν τους χρήστες κινητών τηλεφώνων.

Παράλληλα, με τη βοήθεια εξοπλισμού ραδιοελέγχου, η Συνοριακή Φρουρά θα μπορεί να παρακολουθεί και drones.

Η Εσθονία θα περιφράξει τα σύνορά της

Στην Εσθονία, τα χερσαία σύνορα Ρωσίας-Εσθονίας πρόκειται να περιφραχτούν μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, ωστόσο θα υπάρχει ακόμα ένα κενό για drones στον αέρα πάνω από τα σύνορα, που το Υπουργείο Εσωτερικών και το Συμβούλιο Αστυνομίας και Συνοριακής Φύλαξης (ΟΛΠ) θα προσπαθήσει να εξαλείψει.

Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, η Εσθονία παρουσίασε στα υπουργεία Εσωτερικών των γειτονικών χωρών μια πρωτοβουλία που ονομάζεται «τοίχος των drone»: ένα σχέδιο για τη διασφάλιση του εντοπισμού και της εξουδετέρωσης των drones στα ανατολικά σύνορα και πάνω από μεγάλες πόλεις.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Αστυνομίας και Συνοριακής Φύλαξης για Υποθέσεις Συνοριακής Φύλαξης, Veiko Kommusaar, διευκρίνισε ότι η Εσθονία, ως προτεραιότητα, θέλει να καλύψει όλα τα ανατολικά σύνορα με σύστημα ανίχνευσης drone που βασίζεται σε ραδιοσυχνότητες (RF), καθώς και μεγάλες πόλεις ( Ταλίν, Tartu, Pärnu και Narva, που αντιπροσωπεύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Ρωσία).

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ