Νικος Καρανικας για τους 87 του Συριζα: Κούρασαν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στελέχη που κούρασαν με το υπαρξιακό τους.(σε 2’)

Οι 8 σύντροφοι συντρόφισσες της ηγεσίας, που αποχώρησαν από την συνεδρίαση, προέρχονται από την ΚΕ του συνεδρίου που έγινε με πρόεδρο τον Τσιπρα και αμφισβητούνται πλέον για την επάρκεια και την συμβολή τους καθώς είναι προφανές ότι υπηρετούν τις προσωπικές τους στρατηγικές και φιλοδοξίες.

Αυτή η ΚΕ όπως όλες από την εποχή του Συνασπισμού μεθοδεύτηκε από την κουλτούρα των εκβιασμών των τάσεων -φραξιών και ανεξάρτητος των ηλικιών εκφράζει άλλες εποχές και όχι τη σημερινή. Αυτή η ΚΕ είναι και παρωχημένη.

Είναι προφανές ότι αυτές οι στελεχάρες δεν κατάλαβαν ή αρνούνται να καταλάβουν ότι δεν ακολουθούν το πνεύμα του κόμματος που έχει προκύψει μετά την παραίτηση του Τσιπρα και την κατάχρηση των 11 εδρών του Συριζα ΠΣ από πρώην συντρόφους που αποχώρησαν επειδή έχασαν από τον Στέφανο Κασσελακη την προεδρία και την πλειοψηφία του κόμματος.

Αρνούνται να αποδεχτούν ότι έχουμε εκλέξει νέο πρόεδρο και απαιτήσαμε να αλλάξει τις δομές εξουσίας του Συριζα ΠΣ καθώς είναι διαβρωμένες από την ιδεοληψία, τις φράξιες και τον αναχρονισμό της εποχής και του κόμματος που εκφράζουν.

Επίσης θέλουν να χρεώσουν την αποτυχία των κομματικών ΜΜΕ και την χρεοκοπία τους στον νέο πρόεδρο του κόμματος και αδιαφορούν για το κόμμα, που υποτίθεται υπηρετούν, ότι χρεώνεται καταστροφικά και έχουμε ΜΜΕ δίχως κοινό, άρα και δίχως λεφτά.

Στελέχη που αντί να κάνουν αντιπολίτευση και να διαδίδουν τις προτάσεις -θεσεις του κόμματος ως παράδειγμα, κάθονται και μηχανεύονται και συνεδριάζουν και σκέφτονται και σχεδιάζουν και πριονίζουν και νοιάζονται τελικά μόνο για το υπαρξιακό τους.

Ντύνουν το υπαρξιακό τους με ιδεολογίες και δικαιολογίες, καταγγέλουν το στυλ και τον τρόπο που κινείται ο νέος πρόεδρος. Αντιδρούν γύρω από τις πρωτοβουλίες του για την άμεση δημοκρατία, την αδιαμεσολάβητη συμμετοχή των μελών αλλά και του κόσμου που ενδιαφέρεται έστω και παροδικά, αποσπασματικά.

Αντιδρούν στον τρόπο δηλαδή που κάνει πολιτική ο σύντροφος Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis και αντιλαμβάνονται ότι βγαίνουν εκτός κάδρου.
Ο κόσμος τους έχει προσπεράσει και τους έχει κρίνει αρνητικά λόγω αυτής ακριβώς της συμπεριφοράς τους, της ανεπάρκεια τους και τον εγκλωβισμό τους στις ιδέες και πρακτικές του προηγούμενου αιώνα.
Αποφάσισαν ως στελέχη να ακολουθήσουν τις παλιές τακτικές των αποχωρήσεων από όργανα και τους εκβιασμούς.

Εκβιασμοί με σκοπό την χειραγώγηση του προέδρου και του κόμματος όπως ήξεραν και έπρατταν τόσα χρόνια, τώρα πλέον δεν περνάνε καθώς ο πρόεδρος του κόμματος έχει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του κόμματος, της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας με εντολή να τα αλλάξει όλα.

Να τα αλλάξουμε όλα με σκοπό το κοινό καλό, μια κυβέρνηση καλού σκοπού για το καλό του τόπου και της κοινωνίας όλης, δίχως διαχωρισμούς, ελιτισμούς και ιδεοληψίες που προσβάλουν την δημοκρατία.

Ο Συριζα ΠΣ προχωράει στην ανασυγκρότηση του μετά τις απανωτές ήττες των τελευταίων χρόνων και τα μέλη του κόμματος θα κρίνουν τα στελέχη που αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποχωρήσουν από την ηγεσία όπως πολύ σοφά έπραξε ο σύντροφος Τσίπρας.

Αν τα στελέχη και γενικότερα οι ηγεσίες νομίζουν ότι οι λαοί δεν έχουν κριτήριο και είναι απλά ακόλουθοι τους, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Το ότι τόσα χρόνια εκλέγονται αυτό δεν σημαίνει οτι είναι και κατάλληλοι ή καλύτεροι και θα απολαμβάνουν μια ζωή την ανοχή μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ