Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Επίσκεψη του Διευθυντή της CIA στο Βελιγράδι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επίσκεψη στο Βελιγράδι του διευθυντή της Αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), Γουίλιαμ Μπερνς, μετά την επίσκεψή του στο Σεράγεβο, δεν επιβεβαιώθηκε ούτε διαψεύστηκε από τους αξιωματούχους στη Σερβία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκπρόσωπος της CIA δήλωσε στο Radio Free Europe (REL) ότι «δεν σχολιάζουμε το πρόγραμμα ταξιδιών του διευθυντή».

Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Πληροφοριών της Σερβίας (BIA) δεν απάντησε στις ερωτήσεις της REL σχετικά με την άφιξη του Μπερνς στη σερβική πρωτεύουσα, ενώ η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Βελιγράδι είπε ότι όλες οι ερωτήσεις σχετικά με το θέμα θα πρέπει να απευθύνονται στο γραφείο για τον Τύπο της CIA.

Η Προεδρία και η κυβέρνηση της Σερβίας δήλωσαν ότι δεν έχουν επίσημες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την επίσκεψη.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες της REL, ο διευθυντής της CIA έφτασε στο Βελιγράδι μετά από μονοήμερη επίσκεψη στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στις 20 Αυγούστου.

Στο Σεράγεβο, ο Μπερνς συζήτησε επίσης την αποσχιστική ρητορική και τις ενέργειες του Ντόντικ, δήλωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ στο Radio Free Europe, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος.

Ο Μπερνς συναντήθηκε με τον διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ασφάλειας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, μέλη της Βοσνιακής Προεδρίας και τον Βόσνιο Υπουργό Εξωτερικών.

«Η απόσχιση δεν ήταν ποτέ η πολιτική της Δημοκρατίας Σέρπσκα»

dodikseprssska098

Ο Πρόεδρος της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα (RS) της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ , δήλωσε χθες (21 Αυγούστου) ότι η οντότητα που ηγείται ποτέ δεν αντιτάχθηκε στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Β-Ε, σύμφωνα με τη Συμφωνία του Ντέιτον, και ότι η απόσχιση δεν ήταν ποτέ η πολιτική αυτής της οντότητας.

Η δήλωση έρχεται μια ημέρα μετά την επίσκεψη του Διευθυντή της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, (20 Αυγούστου) για να συζητήσει, μεταξύ άλλων, την ανησυχητική αυτονομιστική ρητορική και τις ενέργειες του προέδρου της Δημοκρατίας Σέρπσκα, Μίλοραντ Ντόντικ και της τοπικής κυβέρνησης Ηνωμένες Πολιτείες.

Αμέσως μετά την επίσκεψη στο Σεράγεβο, ο Ντόντικ έγραψε στο προφίλ του X ότι «ωστόσο, η Δημοκρατία Σέρπσκα έχει το δικαίωμα σε πολιτικό αγώνα για το καθεστώς της, «σύμφωνα με το γράμμα της Συμφωνίας του Ντέιτον», ανέφεραν διεθνή και τοπικά ΜΜΕ.

Αποκλειστικό από το ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ