Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Αλβανικό κόμμα στη νότια Σερβία: Το Μπουγιάνοβατς θα γίνει μέρος του Κοσσυφοπεδίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος του Κινήματος για τη Δημοκρατική Πρόοδο (PDP) Στσιπρίμ Μουσλίου δήλωσε ότι  η πόλη της νότιας Σερβίας, το Μπουγιάνοβατς, ανήκει στους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου και ότι θα γίνει μέρος της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, αντιδρώντας σε εκφράσεις ρητορικής μίσους σε αυτήν την πόλη που ζητά τον θάνατο των Αλβανών.

Ο Μουσλίου, αντιδρώντας στην πινακίδα που εμφανίστηκε στην παιδική πτέρυγα του Κέντρου Υγείας Μπουγιάνοβατς που ζητούσε τον θάνατο των Αλβανών, δήλωσε ότι μια τέτοια μορφή έκφρασης μίσους εκθέτει το υποσυνείδητο του σερβικού εθνικισμού ότι οι Αλβανοί δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη Σερβία.

«Αυτή η μορφή έκφρασης μίσους εκθέτει το υποσυνείδητο του σερβικού εθνικισμού ότι οι Αλβανοί δεν είναι ευπρόσδεκτοι σε αυτή τη χώρα, και ακόμη λιγότερο σε μια χώρα ανθρωπιάς και βοήθειας. Ακριβώς στο παιδικό τμήμα, το μέλλον αυτής της χώρας (όπου εμφανίστηκε η επιγραφή με ρητορική μίσους). Ξεχνούν όμως ένα πράγμα που θα θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή. Το Μπουγιάνοβατς ανήκε στους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου και θα είναι μέρος της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου», είπε ο πρόεδρος του PDP.

Είπε – «αν θέλεις να ζήσεις μαζί μας, θα ζήσεις με αυτή την πραγματικότητα».

«Αλλά δεν θα κάνουμε διακρίσεις εναντίον σας με αυτόν τον τρόπο, θα αντιμετωπίζεστε με αξιοπρέπεια ως ευρωπαίοι πολίτες», δήλωσε ο Μουσλίου.

Αυτή η δήλωση αναφέρθηκε από την τοπική πύλη “Bujanovačke” με μια μέρα καθυστέρηση, αλλά με λάθος μετάφραση, η οποία υπήρχε και στην αρχική έκδοση αυτού του κειμένου. Ο Μουσλίου δεν είπε, όπως γράφτηκε αρχικά, ότι το Μπουγιάνοβατς ανήκε στους Αλβανούς, αλλά ότι ανήκε στους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου.

danasmusliubugi9

Μέχρι πρόσφατα, ο Μουσλίου ήταν αντιδήμαρχος του δήμου Μπουγιάνοβατς.

Σύμφωνα με το σερβικό δημοσίευμα, στην πόλη  Μπουγιάνοβατς, υπάρχει μια πολυεθνική  δημοτική αρχή από τις 30 Ιουλίου, η οποία θα εργαστεί για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, καλών εθνικών σχέσεων και όλα αυτά με σκοπό την πρόοδο του Μπουγιάνοβατς, του οποίου οι πολίτες αξίζουν μια αξιοπρεπή ζωή στον 21ο αιώνα , αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα «Bujanovačke».

«Μόνο οι καλές διεθνικές σχέσεις εγγυώνται την πρόοδο και την ευημερία όλων των πολιτών, και η δήλωση του Στσιπρίμ Μουσλίου και άλλων σίγουρα δεν συμβάλλουν σε αυτό, αλλά προκαλούν αναταραχή και φόβο στους πολίτες», ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  Νέναντ Μίτροβιτς.

Επανέλαβε ότι καταδικάζει τα γκράφιτι ρητορικής μίσους κατά των Αλβανών, τα οποία εμφανίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Μπουγιάνοβατς μέσα σε μια εβδομάδα, και καλεί τις αρμόδιες αρχές να βρουν τους άτακτους και να ενεργήσουν σύμφωνα με το νόμο, γράφει η σερβική Danas.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ