Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Το «success story» της Κυβέρνησης των «αρίστων»: Οι μισθοί στην Ελλάδα έπεσαν κάτω από τους μισθούς της Βουλγαρίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρευνα του ΚΕΠΕ ήρθε να προσθέσει μια ακόμη αρνητική πρωτιά της χώρας μας υπό την «άριστη» διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Με… κάθε επισημότητα οι μισθοί στην Ελλάδα έπεσαν κάτω από τους μισθούς της Βουλγαρίας!

Η Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πλέον ουραγός, φτωχοποιημένη και προσεχώς εξαθλιωμένη…

Στην ανάλυση του Βλάση Μισσού στο τελευταίο τεύχος των «Οικονομικών Εξελίξεων» του ΚΕΠΕ, σημειώνεται μέσω στοιχείων ότι η χώρα μας κατέχει την τελευταία θέση του μέσου μισθού ανά δεδουλευμένη ώρα εργασίας, υπολογισμένης σε όρους κοινής αγοραστικής δύναμης.

«Στη διάρκεια των δεκαπέντε ετών που έχουν μεσολαβήσει από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα εμφανίζεται πλέον ως η δεύτερη πιο φτωχή χώρα της ΕΕ27, μετά τη Βουλγαρία, με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, μετρούμενο σε όρους κοινής αγοραστικής δύναμης (purchase power parity, PPP)», σημειώνεται συγκεκριμένα στην ανάλυση του ΚΕΠΕ.

Ενώ προστίθεται: «Συγκριτικά με τις χώρες της ΕΕ27, η ελληνική οικονομία κατέχει πλέον την τελευταία θέση του μέσου μισθού ανά δεδουλευμένη ώρα εργασίας –για συντομία, ωρομισθίου2 – υπολογισμένου σε όρους κοινής αγοραστικής δύναμης».

Με απλά λόγια, οι Έλληνες εργαζόμενοι είναι –πια- πιο φτωχοί από τους Βούλγαρους, καθώς η μισθολογική δυναμική μας… κατακρημνίστηκε.

Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ζει το μύθο της, αλλά τον εφιάλτη της: Είναι τελευταία σε μισθούς, αλλά υπερπρωταθλήτρια στην ακρίβεια.

Όσο για τους εργαζόμενους και την εργασιακή «σκλαβιά» με απολαβές-ψίχουλα στην οποία έχουν οδηγηθεί, το ΚΕΠΕ σημειώνει:

«Η αύξηση των ωρών εργασίας φαίνεται ότι διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στη μείωση του καταβαλλόμενου ωρομισθίου. Από το 2020, οπότε και καταγράφηκε καθίζηση των συνολικών ωρών εργασίας σε όλη την ΕΕ27 λόγω των μέτρων περιορισμού της πανδημίας, έως και το 2023, η μέση αύξηση των ωρών εργασίας ανά εργαζόμενο στην ΕΕ27 εκτιμάται σε 3,4%, έναντι 9,25% στην Ελλάδα – δηλαδή, τριπλάσια του μέσου όρου. Είναι ενδεικτικό ότι για το 2023, μεταξύ των χωρών της ΕΕ27, η Ελλάδα εμφανίζει τη δεύτερη υψηλότερη επίδοση σε ώρες εργασίας ανά εργαζόμενο».

Καταλήγοντας, η ανάλυση του ΚΕΠΕ αναφέρεται στο φαινόμενο «των εργαζόμενων φτωχών», με τους Έλληνες να είναι στο επίκεντρο:

«Δεν χωράει αμφιβολία ότι, σε σύγκριση με τις χώρες της ΕΕ27, η Ελλάδα έχει διέλθει μια μακρά περίοδο περικοπών και στασιμότητας των αμοιβών εργασίας. Οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται αντιστοιχούν σε χαμηλότερες αποδοχές και σχετικά, περισσότερες ώρες εργασίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, κατά το 2022, το 23,1% των εργαζομένων (περίπου 1 στους 4) να υπολογίζεται ότι διαβιοί με διαθέσιμο εισόδημα χαμηλότερο του κατωφλιού φτώχειας του 2009. Το φαινόμενο των εργαζόμενων φτωχών οφείλει να αποτελέσει επίκεντρο της αναπτυξιακής ατζέντας της χώρας και να απασχολήσει εντονότερα την κοινή γνώμη. Η αύξηση της απασχόλησης, μέσα από τη δημιουργία καλά αμειβόμενων και ποιοτικών, θέσεων εργασίας, αποτελεί παράγοντα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στη χώρα μας».

Αυτή είναι λοιπόν η «καταπληκτική ποιότητα ζωής» των πολιτών σε αυτή τη χώρα, αλλά και η «βζιιιν» ανάπτυξη, όπως τη φαντασιώθηκαν ο Μωυσής Πρωθυπουργός μας και ο αερολόγος φανφαρόνος εμπροσθοφύλακάς του.

    • τουλάχιστον προσπάθησε να σιχαίνεσαι ορθογραφημένα, για να μη συγχύζονται εκείνοι που, εκτός από την αηδία για τη μητσοτακίλα που ζέχνει, σέβονται λίγο και τα Ελληνικά

  1. Τι πιο φυσικό;
    Αυτό το έγραφα παντού, σε όλα τα site, από την εποχή που έπεσαν οι κομμουνιστικές χούντες στην Ευρώπη!
    Συγκεκριμένα, ενημέρωνα τους συν-σχολιαστές ότι είναι θέμα μερικών χρόνων μετά το 1990 να μας πετάξουν τα μάτια έξω όλες οι οικονομίες των χωρών του πρώην Ανατολικού μπλοκ, αλλά το σοκαριστικό θα είναι ότι θα μας πετάξουν τα μάτια έξω και οικονομίες όπως της Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Αλβανίας!
    Και όμως ήλθε αυτή η ώρα!
    Τι φταίει; Φταίει το ότι αυτοί πέρασαν κομμουνιστικές χούντες και έβαλαν μυαλό, ενώ εμείς συνεχίζουμε τον ελληνικής έμπνευσης 50ετή υπαρκτό σοσιαλισμό εχωντας στη Βουλη παλαιολιθικα φασιστοειδή κόμματα όπως ΚΚΕ, ΚλεφτοΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με μόνο όνειρο ως Εθνος να ξαναγεννηθεί κάποιος αμερικανοτραφής «αριστερός» κοπρίτης και να μας τα δώσει στο πιάτο για να τα «ξαναφάμε μαζί»!

      • Δεξιά χούντα, αριστερή χούντα είναι ένα και το αυτό!
        Μόνο στο χρώμα αλλάζουν!
        Δεν μας είπες όμως, τι από τα παραπάνω γραφόμενα μου είναι ιστορικά λάθος?
        Οι χούντες του Ανατολικού μπλοκ, η οι Ελληνόφωνες εγκληματικές οργανώσεις που το παιζουν πολιτικες οργανωσεις και αποτελούνται από απλούς, χαμηλού I.Q, Δημοσίους υπαλλήλους (πληρώνονται με Δημόσιο χρήμα) για να τους ταΐζουμε με το υστέρημα μας, και για να μας κρατάνε στον μεσαίωνα?
        Μη μας κρατάς σε αγωνία μιας και φαίνεσαι ¨καλλιεργημένο¨ και εκπαιδευμένο σε ¨έξυπνες¨ απαντήσεις άτομο!
        Όπως θα κατάλαβες, they all, except you of course, understand know what the “M” stands for!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ