Αμερικανός εμπειρογνώμονας: Το οικολογικό κίνημα στη Σερβία είναι σημαντικός παράγοντας για την ανατροπή του Σέρβου προέδρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αμερικανός καθηγητής και πρώην διπλωμάτης Ντάνιελ Σέρβερ που διευθύνει το Πρόγραμμα Διαχείρισης Συγκρούσεων στο Johns Hopkins School of Advanced International Studies, εκτίμησε ότι οι διαμαρτυρίες των περιβαλλοντικών κινημάτων είναι σημαντικός παράγοντας στην προσπάθεια απομάκρυνσης του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς από την διακυβέρνηση της χώρας.

Σε συνέντευξη του στην  Pobjeda της Ποντγκόριτσα, ο Ντάνιελ Σέρβερ δήλωσε με λύπη ότι η θέση του Προέδρου της Σερβίας είναι ακόμα ισχυρή και ότι δεν έχει πραγματική αντίθεση εναντίον του, αλλά ότι οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές αποτελούν σημαντικό μέρος της στρατηγικής που θα μπορούσε να αλλάξει την πολιτική κατάσταση.  

 – Το περιβαλλοντικό κίνημα είναι ένας σημαντικός παράγοντας, αλλά ο Βούτσιτς δεν έχει ακόμη σοβαρή πολιτική αντιπολίτευση – είπε ο Σέρβερ.

Η δήλωση του Ντάνιελ Σέρβερ έρχεται σε μια στιγμή που το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δημοσίευσε έκθεση για ανατρεπτικές ενέργειες με τις οποίες οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν και να αντικαταστήσουν την ηγεσία χωρών που δεν ακολουθούν την πολιτική ατζέντα της Ουάσιγκτον.

Μεταξύ άλλων, στην έκθεση αναφέρεται και η Σερβία.

Οι Κινέζοι αποκαλύπτουν ότι οι Αμερικανοί μέσω του National Endowment for Democracy  ( NED ) δημιούργησαν ένα δίκτυο πολιτικών, κοινωνικών, μέσων ενημέρωσης και οργανώσεων ΜΚΟ που ήταν πίσω από τις περσινές διαδηλώσεις με στόχο την αλλαγή της κυβέρνησης στη Σερβία, καταλήγει η Politika του Βελιγραδίου.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ