Εξαφάνιση του 28χρονου Σάκη Γκορίλα: Η δικηγόρος της οικογένειας «δείχνει» παρέμβαση υπουργού της ΝΔ στην ΕΛΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα διάσταση λαμβάνει η υπόθεση της εξαφάνισης 28χρονου Σάκη Γκορίλα, ο οποίος παραμένει άφαντος από τις 7 Αυγούστου στην περιοχή των Φιλίων στις Σοφάδες Καρδίτσας.

Σε δήλωσή της στο documentonews.gr η δικηγόρος της οικογένειας του 28χρονου, Χριστίνα Μητρονάτσιου, υποστηρίζει πως υπουργός της ΝΔ παρενέβη στην ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι δύο εργάτες αλλοδαπής καταγωγής που είχαν συλληφθεί στην περιοχή για παράνομη παραμονή στην ελληνική επικράτεια. Πρόκειται για τους αλλοδαπούς εργάτες τους οποίους οι αστυνομικοί που ερευνούν την εξαφάνιση του Σάκη Γκορίλα ουδέποτε εξέτασαν ως μάρτυρες, παρά το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζει η οικογένεια του 28χρονου, μαζί με άλλους συμπατριώτες τους έχουν ως στέκι συγκεκριμένο σημείο στην περιοχή πολύ κοντά στον τόπο που εξαφανίστηκε ο 28χρονος. Επομένως, εκτιμούν ότι τυχόν εξέταση τους ως μάρτυρες πιθανότατα θα βοηθήσει στη εξιχνίαση των ερευνών. Ο υπουργός φέρεται να συνδέεται στενά με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης για τον οποίο δούλευαν οι εργάτες.

«Αν αποδειχθεί ότι ευσταθούν οι φήμες πως στην υπόθεση έχει εμπλακεί υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ και υπουργός τότε θα μιλάμε για ένα τεράστιο σκάνδαλο πανελληνίως» σημειώνει στο documentonews.gr η γνωστή δικηγόρος Χριστίνα Μητρονάτσιου.

‘Όπως εξηγεί ««υπήρξε παρέμβαση από το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο στην ΕΛ.ΑΣ για να αφεθούν ελεύθεροι οι αλλοδαποί εργάτες που είχαν συλληφθεί». Μάλιστα προς επίρρωση όλων αυτών η κα Μητρονάτσιου υποστηρίζει πως «η παρατυπία της διαδικασίας αποδεικνύεται» από τη μέχρι τώρα πορεία των ερευνών, ενώ σημειώνει πως «τα στοιχεία της υπόθεσης δείχνουν η εξαφάνιση του 28χρονου είναι εγκληματική ενέργεια».

Να ανατεθεί στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αθήνας

Όπως μετέδωσε το documentonews.gr, νωρίς το πρωί σήμερα Τετάρτη 21 Αυγούστου η οικογένεια του 28χρονου κατέθεσε αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καρδίτσας με την οποία ζητεί να ανατεθεί η υπόθεση σε έμπειρο κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. Ο λόγος είναι ότι από την μέχρι τώρα έρευνα των τοπικών αστυνομικών αρχών διαπιστώνονται πλημμέλειες και παραλείψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr η οικογένεια κατήγγειλε πως οι αστυνομικοί συνέλαβαν αρχικά δύο εργάτες με καταγωγή από το Μπαγκλαντές που απασχολούνται σε συγκεκριμένη αγροτική επιχείρηση στην περιοχή ο ιδιοκτήτης της οποίας φέρεται να έχει στενές σχέσεις με τον τοπικό παράγοντα της ΝΔ που καταγγέλλεται ότι παρενέβη στην ΕΛ.ΑΣ. Είναι εντυπωσιακό πως οι αστυνομικοί ουδέποτε έλαβαν καταθέσεις ούτε από τους συλληφθέντες αλλά ούτε και από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, ενώ λίγο μετά οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το στέκι κοντά στο σημείο της εξαφάνισης

Επίσης οι αστυνομικοί δεν έλαβαν καταθέσεις ούτε από 11 αλλοδαπούς εργάτες που διαμένουν στην περιοχή στο ίδιο σπίτι με τους δύο συλληφθέντες και ακόμη δύο συμπατριώτες τους. Μάλιστα οι δύο τελευταίοι φέρονται να αποχώρησαν από την περιοχή λίγες ώρες μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Σάκη Γκορίλα. Η ομάδα αυτή των εργατών φέρεται να είχε ως στέκι συνάντησης στην περιοχή, συγκεκριμένο σημείο, πολύ κοντά στον τόπο που εξαφανίστηκε ο 28χρονος. Επομένως οι συγγενείς του πιστεύουν ότι τυχόν εξέταση τους ως μάρτυρες πιθανότατα θα βοηθήσει στη εξιχνίαση των ερευνών.

Εκτός από αυτούς, η οικογένεια ζητεί να εξεταστούν ως μάρτυρες και ακόμη μία ομάδα εργατών η οποία διαμένει σε κοντινή απόσταση στην περιοχή που εξαφανίστηκε ο 28χρονος.

Την ίδια ώρα κάτοικος της περιοχής κατέθεσε στις αρχές πως κοντά στο σημείο που εξαφανίστηκε ο 28χρονος άκουσε δυνατές φωνές και ύβρεις, καθώς επίσης και σκυλιά που γάβγιζαν δυνατά. Κάτι που έκανε εντύπωση στην οικογένεια του μάρτυρα καθώς στην περιοχή επικρατεί συνήθως ησυχία.

Οι εκπαιδευμένοι σκύλοι της Annubis

Να σημειωθεί ότι στις έρευνες συμμετέχουν και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι μαζί με το συνεργείο της ομάδας Anubis Coldcase K9 Team. Πρόκειται για την εταιρεία η οποία είχε ερευνήσει το ιδιόκτητο οικόπεδο στη Λάρισα, όπου πετάχτηκαν υλικά και χώματα από τον τόπο του εγκλήματος από τις πρώτες κιόλας ώρες της τραγωδίας στα Τέμπη.

Η Anubis Coldcase K9 Team διορίστηκε ως πραγματογνώμονας από την ΕΛ.ΑΣ, μετά από αίτημα της οικογένειας του 28χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, από τις μέχρι τώρα έρευνα των ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών φέρονται να έχουν προκύψει κάποιοι «συσχετισμοί» σχετικά με συγκεκριμένη τοποθεσία στην περιοχή που συνδέεται με την εξαφάνιση του 28χρονου. Για όλα αυτά έχει ήδη ενημερωθεί η ΕΛ.ΑΣ.

documentonews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ