Πρωτοφανής επίθεση στη Μόσχα -Σμήνος ουκρανικών drones στόχευσε τη ρωσική πρωτεύουσα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ουκρανία εξαπέλυσε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της στη Μόσχα την Τετάρτη, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, με τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας να καταστρέφουν τουλάχιστον 10 drones που πετούσαν προς την πρωτεύουσα.

Μερικά από τα drones καταστράφηκαν πάνω από την πόλη Ποντόλσκ, δήλωσε ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν. Η πόλη στην περιοχή της Μόσχας βρίσκεται περίπου 38 χλμ νότια του Κρεμλίνου.

«Τα συστήματα αεράμυνας του Υπουργείου Άμυνας συνεχίζουν να αποκρούουν εχθρικές επιθέσεις UAV», δήλωσε ο Σομπιάνιν στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram στις 4:43 π.μ. (0143 GMT).

regnumdronesmosc76
«Τουλάχιστον δέκα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) καταρρίφθηκαν από τον ρωσικό στρατό κατά την προσέγγιση στη Μόσχα, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Σεργκέι Σομπιάνιν στις 21 Αυγούστου», γράφει το ρωσικό Regnum.

«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες απόπειρες επίθεσης στη Μόσχα με drones μέχρι σήμερα. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση».

Είπε ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές από τις επιθέσεις.

Η Ουκρανία έχει συχνά εκτοξεύσει ένα ή δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη με στόχο τη Μόσχα τους τελευταίους μήνες χωρίς να προκαλέσει σημαντικές ζημιές.

Ωστόσο, η επίθεση της Τετάρτης φαίνεται μεγαλύτερη από εκείνη του Μαΐου του 2023, όταν τουλάχιστον οκτώ drones καταστράφηκαν πάνω από την πρωτεύουσα σε μια επίθεση που ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι ήταν μια προσπάθεια του Κιέβου να τρομάξει και να προκαλέσει τη Ρωσία.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι σπάνια αποκαλύπτουν την πλήρη κλίμακα των επιθέσεων, αναφέροντας μόνο drones που καταστράφηκαν από μονάδες αεράμυνας.

Επίσης, τόσο η Ουκρανία όσο και η Ρωσία σπάνια αποκαλύπτουν την πλήρη έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις επιθέσεις τους, εκτός εάν καταστραφούν κατοικίες ή μη στρατιωτικές υποδομές ή πεθάνουν άμαχοι.

Άλλες ρωσικές περιοχές έχουν επίσης γίνει στόχος ουκρανικών drones και πυραύλων

Η επίθεση της Τετάρτης στη Μόσχα είναι μέρος μιας ευρύτερης επίθεσης από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία, με το σύστημα αεράμυνας να καταστρέφει επίσης 18 μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη συνοριακή περιοχή Μπριάνσκ και drones και πυραύλους πάνω από άλλες περιοχές, δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές στην επίθεση στη συνοριακή περιοχή του Μπριάνσκ στη νοτιοδυτική Ρωσία, έγραψε στο Telegram ο κυβερνήτης της περιοχής Αλεξάντερ Μπογκομάζ.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε επίσης ότι δύο drones καταστράφηκαν πάνω από την περιοχή Τούλα, η οποία συνορεύει με την περιοχή της Μόσχας στα βόρεια.

Ο Βασίλι Γκολούμπεφ, κυβερνήτης της νοτιοδυτικής περιφέρειας Ροστόφ της Ρωσίας, δήλωσε ότι οι δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν έναν πύραυλο που εκτόξευσε η Ουκρανία πάνω από την περιοχή, χωρίς να αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Το Reuters είπε ότι δεν μπορούσε να επαληθεύσει από ανεξάρτητη την πληροφορία. Η Ουκρανία δεν έχει σχολιάσει μέχρι την ώρα του Τύπου.

Τους τελευταίους μήνες, το Κίεβο έχει εντείνει τις αεροπορικές του επιδρομές σε ρωσικό έδαφος, λέγοντας ότι στόχος του είναι να καταστρέψει υποδομές κρίσιμες για την πολεμική προσπάθεια της Μόσχας. Το Κίεβο λέει επίσης ότι οι επιθέσεις του είναι απάντηση στις συνεχιζόμενες επιθέσεις της Ρωσίας στο ουκρανικό έδαφος.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ