Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Μόσχα: Νότα διαμαρτυρίας στην Ουάσινγκτον για παραστρατιωτική αμερικανική εταιρεία στο Κουρσκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συμμετοχή αμερικανικών στρατιωτικών εταιρειών στο πλευρό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά την εισβολή στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποδεικνύει την άμεση εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στη σύγκρουση – οι μισθοφόροι γίνονται αυτόματα νόμιμος στρατιωτικός στόχος, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε έντονη διαμαρτυρία προς την επιτετραμμένη των ΗΠΑ στη Μόσχα, Στέφανι Χολμς με την εμφάνιση αποδεικτικών στοιχείων για τη συμμετοχή αμερικανικών στρατιωτικών εταιρειών στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά την εισβολή τους στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Κουρσκ .

Ρωσικό δημοσίευμα αναφέρει συγκεκριμένα:

%CF%86%CF%81%CE%BF%CE%BF%CE%B2%CE%BC%CF%83%CE%B3%CF%83%CF%81%CE%B5%CE%BF%CF%8101

«Επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή της αμερικανικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας (PMC) Forward Observation Group στις επιθέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (AFU) στην περιοχή του Κουρσκ με το δημοσίευμα φωτογραφίας των μισθοφόρων της στο Instagram.

»Στο βίντεο, στρατιωτικό προσωπικό ποζάρει μπροστά από ένα τεθωρακισμένο όχημα HMMWV ως μέρος μιας ομάδας ουκρανικών μαχητών. Η περιοχή του Κουρσκ υποδεικνύεται ως γεωγραφική θέση, η λεζάντα της δημοσίευσης λέει: «The boys in Kursk»  («Τα παιδιά στο Κουρσκ»)».

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ:

«Επισημαίνεται ότι τέτοιες ενέργειες, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Τζόζεφ Μπάιντεν ότι φέρεται ότι δεν συμμετείχαν στην επίθεση Ουκρανών νεοναζί στη Ρωσία, αποδεικνύουν ξεκάθαρα την εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών, ως άμεσου συμμέτοχου στην σύγκρουση, στα κακόβουλα σχέδια του Βολοντίμιρ Ζελένσκι».

Κατέστη σαφές ότι όλοι οι ξένοι «ειδικοί» και μισθοφόροι που περνούν παράνομα τα σύνορα της χώρας μας γίνονται αυτόματα νόμιμος στρατιωτικός στόχος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», πρόσθεσε το υπουργείο.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ