Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Αλβανία: Απεσταλμένη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε εκδημοκρατισμό και διαφάνεια στους θεσμούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση με την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας των ΗΠΑ, Νάνσι Βαν Χορν, είχε η επικεφαλής της Συνέλευσης της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Ελίζα Σπιροπάλι.

Αρχικά, η Σπιροπάλι συνεχάρη τη Βαν Χορν για τη νέα της θέση. Η Πρόεδρος της Συνέλευσης παρουσίασε στην  Αμερικανίδα διπλωμάτη ορισμένες από τις προτεραιότητες εργασίας του Κοινοβουλίου και της νέας του συνόδου.

Η Σπιροπάλι είπε ότι ο ρόλος της ως Προέδρου της Βουλής, θα καθοδηγείται από το Σύνταγμα, τους νόμους, τις μέγιστες προσπάθειες για συναίνεση, τον ορθολογισμό, την εποικοδομητικότητα και τη διαφάνεια, συνεργαζόμενη στενά με όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες και την αντιπολίτευση.

Ομοίως, η Νάνσι Βαν Χορν συνεχάρη την Σπιροπάλι  για το νέο της έργο και εξέφρασε την ετοιμότητά της για συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ της Συνέλευσης και της Αμερικανικής Πρεσβείας, όσον αφορά τον εκδημοκρατισμό, την εδραίωση της διαφάνειας στους θεσμούς για την ευρωατλαντική ολοκλήρωση της Αλβανίας.

Συζήτησαν, επίσης, τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Αλβανίας και ΗΠΑ, την επέκταση της οικονομικής συνεργασίας και τις αμερικανικές επενδύσεις στην Αλβανία, τον ρόλο της Συνέλευσης στην εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων, ιδίως τη μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη και την ενίσχυση του κράτους δικαίου, την προώθηση της Διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ, ενίσχυση ανεξάρτητων θεσμών, συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και τους πολίτες.

Gazeta Shqiptare

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ