Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Λιθουανία δημιουργεί βάση για 4.000 Γερμανούς στρατιώτες στο έδαφός της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Η Λιθουανία ξεκίνησε την κατασκευή μιας στρατιωτικής βάσης που θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4.000 Γερμανούς στρατιώτες όταν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2027, μετέδωσε το Reuters.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι αυτή θα είναι η πρώτη μόνιμη ανάπτυξη Γερμανών στρατιωτικών στο εξωτερικό μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ως απάντηση στην αλλαγή της κατάστασης ασφαλείας στην Ευρώπη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Γερμανία αποφάσισε να εδραιώσει μόνιμα μια μάχιμη ταξιαρχία στη Λιθουανία. Θα πρέπει να είναι έτοιμη για ανάπτυξη έως το 2027.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους συνέκρινε την απόφαση με την αποστολή συμμαχικών δυνάμεων στη Δυτική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου για να υπερασπιστούν τη Δυτική Ευρώπη σε περίπτωση σοβιετικής επίθεσης.

Έως και 5.000 Γερμανοί στρατιώτες αναμένεται να σταθμεύσουν στη Λιθουανία, το 80% των οποίων στη νεόδμητη στρατιωτική βάση στο Rudninkai, μετέδωσε το DPA.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Λιθουανίας, η αρχική φάση της κατασκευής θα επικεντρωθεί στην κατασκευή κατοικιών και διοικητικών κτιρίων, καθώς και αποθηκών στρατιωτικού εξοπλισμού.

Συμβόλαιο ύψους 125 εκατομμυρίων ευρώ (138 εκατομμύρια δολάρια) υπογράφηκε με μια τοπική κατασκευαστική εταιρεία.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ