Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Αμοιβαίες επισκέψεις τουρκικών και αιγυπτιακών πολεμικών πλοίων στα λιμάνια των δύο χωρών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτό: Τούρκος πρέσβης- Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν αμοιβαίες επισκέψεις σε λιμάνια, γράφει το αιγυπτιακό δημοσίευμα

Το TCG Kınalıada (F-514) είναι το τέταρτο και τελευταίο πλοίο των κορβέτων κλάσης Ada. Το F-514, πήρε το όνομά του από τα νησιά στη θάλασσα του Μαρμαρά (Πριγκιπονήσια) στα βορειοδυτικά της Τουρκίας…

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του πολεμικού πλοίου TCG Kınalıada (F-514) στην Αλεξάνδρεια, ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διοίκησης Άμυνας και Ασφάλειας του  Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας , Αντιναύαρχος  Ραφίκ Λεβέντ Τεζτζάν, ο Τούρκος Πρέσβης στο Κάιρο Σαλίχ Μουτού Σεν και ο πλοίαρχος του πλοίου, Αντισυνταγματάρχης Σερκάν Ντογάν, πραγματοποίησαν επίσκεψη ευγενείας στον Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας, Αντιστράτηγο Άχμεντ Χαλέντ και στον Διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων, Αντιστράτηγο Ασράφ Ιμπραχίμ Ατουά.

Επίσης, επιθεώρησαν το πολεμικό πλοίο «Gamal Abdel Nasser» και τη θαλαμηγό «Al-Mahrousa».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Τούρκος Πρέσβης  Σαλέχ Μουτλού Σεν πραγματοποίησε δεξίωση στο πλοίο με τη συμμετοχή πολλών επιφανών αιγυπτιακών προσωπικοτήτων, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Αλεξάνδρειας, εκπροσώπων διπλωματικών αποστολών και στρατιωτικών ακολούθων.

Ο Πρέσβης Σεν επεσήμανε ότι το πολεμικό πλοίο Kınalıada, το οποίο έχει μήκος περίπου 100 μέτρα, πλάτος 14,42 μέτρα και βάρος 2.465 τόνους, πήρε το όνομά του από το νησί που βρίσκεται στη Θάλασσα του Μαρμαρά, προσθέτοντας ότι το πλοίο κατασκευάστηκε στο οπλοστάσιο της Κωνσταντινούπολης το 2016. Τέθηκε σε λειτουργία το 2019.

«Υποδείξαμε ότι παράγεται από τις τουρκικές βιομηχανίες εθνικής άμυνας», διευκρίνισε χαρακτηριστικά ο πρέσβης Σεν.

Ο Πρέσβης Σεν είπε ότι μετά τον σεισμό που σημειώθηκε στην Τουρκία το 2020, το αιγυπτιακό στρατιωτικό πλοίο “Halayeb” επισκέφθηκε το λιμάνι της Μερσίνας, πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν αμοιβαίες επισκέψεις στα λιμάνια το επόμενο διάστημα.

Ο Πρέσβης της Τουρκίας στο Κάιρο ανέφερε ότι θα υπογραφούν συμφωνίες για εμπορικές, οικονομικές, πολιτιστικές και υγειονομικές πτυχές στη συνεδρίαση του Στρατηγικού Συμβουλίου υψηλού επιπέδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Προέδρου Ερντογάν και του Προέδρου Σίσι.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ