Ρώσος πιλότος έβγαλε selfie δευτερόλεπτα μετά την εκτίναξη του από χτυπημένο αεροσκάφος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρώσος πιλότος ενός αεροπλάνου, πιθανώς από Su-27 ή Su-35, εκτινάχθηκε από το αεροπλάνο του και στη συνέχεια έβγαλε το τηλέφωνό του για να τραβήξει μια selfie και ένα βίντεο. Στο κλιπ μουρμουρίζει κάτι σαν «Δεχθήκαμε επίθεση και δεν προλάβαμε να αντιδράσουμε».

Οι αναλυτές εικάζουν ότι το περιστατικό έλαβε χώρα σε ρωσικό έδαφος, αλλά λείπουν συγκεκριμένα στοιχεία. Ωστόσο, το βίντεο αποτυπώνει την ήρεμη συμπεριφορά του πιλότου καθώς εκπληρώνει την «κοινωνική του δέσμευση προς τους ακολούθους του» παρά την απώλεια ενός αεροπλάνου πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, γράφει το BulgarianMilitary.

Ο Άντον Τσεραστσένκο, σύμβουλος του προέδρου Ζελένσκι, ο οποίος μοιράστηκε το βίντεο στο X, πιστεύει επίσης ότι το περιστατικό είχε λάβει χώρα σε ρωσικό έδαφος, διαφορετικά ο πιλότος θα ήταν λιγότερο ήρεμος.

Τι μας δείχνει το βίντεο

Η κακή ποιότητα του βίντεο καθιστά δύσκολη τη διάκριση των λεπτομερειών, αν και ορισμένοι παρατηρητές ισχυρίζονται ότι βλέπουν φλόγες να προέρχονται από τους κινητήρες του αεροπλάνου.

Η χρήση της φράσης «μας επιτέθηκαν» από τον πιλότο υπονοεί ότι υπήρχαν περισσότερα από ένα μέλη του πληρώματος. Ωστόσο, το βίντεο δεν δείχνει δεύτερο αλεξίπτωτο. Παραμένει ανεπιβεβαίωτο εάν υπήρχε συγκυβερνήτης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο το Su-27 όσο και το Su-35, μέρος της οικογένειας Flanker, διαθέτουν εκδόσεις δύο πιλότων.

Στη συνέχεια, η οπτική γωνία αλλάζει στη θέα του πιλότου, ο οποίος κατεβαίνει με το πορτοκαλί και λευκό αλεξίπτωτό του, με το γείσο ακόμα κάτω. Ορατό επίσης κάτω από αυτόν είναι το φορητό κιτ επιβίωσής του με μια ξεδιπλωμένη σωσίβια σχεδία για προσγειώσεις στο νερό. Στα μισά της κατάβασης, όταν βρίσκεται σε χαμηλότερο υψόμετρο, ο πιλότος αφαιρεί τη μάσκα οξυγόνου του, σηκώνει το γείσο του και γυρίζει προς την κάμερα.

Οι ανώτεροί του μάλλον δεν ενθουσιάστηκαν που το βίντεο κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο – από στρατιωτική άποψη, είναι αρκετά ασυνήθιστο.

Ακόμη πιο εκπληκτική είναι η συμπεριφορά του πιλότου κατά την κάθοδο. Κάποια στιγμή, φαίνεται να καθαρίζει σχολαστικά την κάμερα του τηλεφώνου με το χέρι του, πιθανώς για να σκουπίσει τη σκόνη και τα συντρίμμια καθώς πέφτει για να εξασφαλίσει μια καθαρή εικόνα.

Ορισμένοι Ρώσοι χρήστες σχολίασαν στο Διαδίκτυο: «Μακάρι να είχε φροντίσει τόσο το αεροσκάφος που του εμπιστεύτηκαν, που το πληρώναμε εμείς οι πολίτες».

 Από την πλευρά της Ουκρανίας, γρήγορα προέκυψαν εικασίες για το ποιος κατέρριψε το Su-35.

Όπως ήταν αναμενόμενο, πολλοί έδειξαν το δάχτυλο στο F-16, αν και δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι η Ουκρανία έχει χρησιμοποιήσει ποτέ αυτό το μαχητικό σε εναέρια συμπλοκή.

 Πράξη απειθαρχίας

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στις αρχές Αυγούστου, αλλά η ακριβής ώρα του συμβάντος παραμένει ασαφής. Το σίγουρο είναι ότι ο Ρώσος αυτός πιλότος κινδυνεύει να τιμωρηθεί, καθώς τέτοιες ενέργειες απαγορεύονται αυστηρά στον ρωσικό στρατό.

Ο ρωσικός στρατός έχει αυστηρούς κανονισμούς σχετικά με τη χρήση προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των smartphone, κατά τη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων. Αυτοί οι κανόνες στοχεύουν κυρίως στη διατήρηση της επιχειρησιακής ασφάλειας και στην πρόληψη της διαρροής ευαίσθητων πληροφοριών.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ