Σκυλιά ρομπότ χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί στη ζώνη μάχης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια εταιρεία ασφαλείας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο προμήθευσε τον ουκρανικό στρατό με ρομποτικά σκυλιά που μπορούν να εκτελέσουν αποστολές αναγνώρισης και να παραδώσουν φάρμακα σε στρατιώτες στην πρώτη γραμμή του πολέμου.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Telegraph, περισσότερα από 30 ρομποτικά σκυλιά δεύτερης γενιάς παρασχέθηκαν στην Ουκρανία από την Brit Alliance.

Τα εν λόγω ρομποτικά σκυλιά μπορούν να ταξιδέψουν για έως και πέντε ώρες με 9 μίλια την ώρα και μπορούν να εξοπλιστούν με περισσότερα από 7 κιλά πυρομαχικών, ιατρικές προμήθειες ή άλλες προμήθειες που χρειάζονται στο πεδίο της μάχης.

Ρομποτικά σκυλιά εξοπλισμένα με τεχνολογία τηλεπισκόπησης και υπέρυθρες θερμικές κάμερες μπορούν να εξερευνήσουν τάφρους και κτίρια που δεν μπορούν τα drones.

Τυλιγμένος σε μια καμουφλαρισμένη αντιθερμική κουβέρτα, ο ρομποτικός σκύλος εκπέμπει τη θερμότητα του σώματος ενός κουνελιού για να αποφύγει τον εντοπισμό του από τα ραντάρ των ρωσικών drones παρακολούθησης, καθιστώντας τον πιο δύσκολο τον εντοπισμό του.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των ρομποτικών σκύλων είναι το χαμηλό τους κόστος. Ανάλογα με το μοντέλο, το κόστος κάθε ρομποτικού σκύλου κυμαίνεται μεταξύ 3.400 και 6.800 £.

Τα ρομποτικά σκυλιά «δεν έχουν σχεδιαστεί για να σκοτώνουν»

Ο Γενικός Διευθυντής της Brit Alliance Κίλε Τόρμπεν είπε στην εφημερίδα Telegraph ότι η εταιρεία πέρασε χρόνο με την 28η Ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού και «εργαζόταν για μια λύση στον πόλεμο χαρακωμάτων» εκεί.

Τονίζοντας ότι τέτοιοι σκύλοι έχουν σχεδιαστεί «για να σώζουν ζωές, όχι για να σκοτώνουν», ο Θόρμπερν είπε:

«Αυτός είναι ο απώτερος στόχος μας εδώ». Ο Θόρμπερν υπογράμμισε ότι το ρομποτικό σκυλί που παρήγαγαν έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει νάρκες ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες πεδίου μάχης.

Ο  Βαλέρι Ριάμπιχ, πρώην σύμβουλος του ουκρανικού στρατού, είπε ότι η αλλαγή των καθηκόντων των ρομποτικών σκύλων και η χρήση τους αντί για drones θα είχε μεγάλη αξία στο μέτωπο.

Σύμφωνα με τον Ριάμπιχ:

«Είναι πολύτιμο έργο για αυτούς να καταστρέψουν σημαντικούς στόχους, ειδικά σε αστικές περιοχές ή δάση όπου τα drones δεν μπορούν να φτάσουν.

 «Καθώς οι στρατιώτες σε όλο τον κόσμο επικεντρώνονται στη χρήση ρομπότ για την αντικατάσταση των ανθρώπων σε επικίνδυνες αποστολές, έχουν ένα μεγάλο μέλλον στην πρώτη γραμμή».

Ωστόσο, ο Ριάμπιχ πρόσθεσε ότι αυτό το ρομποτικό σκυλί που παράγεται από τη βρετανική εταιρεία, το οποίο χρησιμοποιείται για πολιτικά και όχι στρατιωτικά καθήκοντα, έχει λιγότερη ικανότητα μάχης.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ