Ριζούπολη, Προμπονάς & Νέα Φιλαδέλφεια: Ανησυχητική έξαρση κλοπών αυτοκινήτων και απουσία αποτελεσματικής αστυνόμευσης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η περιοχή της Ριζούπολης και του Προμπονά, στο κέντρο της Αθήνας, αντιμετωπίζει μια σοβαρή αύξηση στις κλοπές αυτοκινήτων, φαινόμενο που αρχίζει να επεκτείνεται και στη γειτονική Νέα Φιλαδέλφεια. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών αισθάνονται όλο και περισσότερο την απουσία της αστυνομίας, η οποία εμφανίζεται αδύναμη και ανεπαρκής στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης εγκληματικότητας.

Στη Ριζούπολη και τον Προμπονά, οι κλοπές οχημάτων έχουν σημειώσει δραματική αύξηση, με τους δράστες να εκμεταλλεύονται την έλλειψη αποτελεσματικής αστυνόμευσης και να δρουν με σχετική άνεση.

Οι κλέφτες στις περιοχές αυτές δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε οχήματα μάρκας Smart και Nissan Qashqai, τα οποία είναι δημοφιλή και ευρέως διαδεδομένα. Αυτά τα αυτοκίνητα αποτελούν εύκολο στόχο, καθώς οι δράστες αναζητούν κυρίως ανταλλακτικά για να ικανοποιήσουν τη μεγάλη ζήτηση στην αγορά, που οφείλεται στην παλαιότητα του στόλου των οχημάτων στην Ελλάδα.

Η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα στη χώρα είναι παλιά, δημιουργώντας μια αυξημένη ανάγκη για φθηνά ανταλλακτικά. Αυτό έχει οδηγήσει στη συγκρότηση κυκλωμάτων που ειδικεύονται στην κλοπή και αποσυναρμολόγηση οχημάτων, με τα εξαρτήματα να πωλούνται στη συνέχεια σε μικρά, ανεξάρτητα συνεργεία.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αύξηση στις κλοπές συγκεκριμένων μοντέλων της Hyundai και της Kia, τα οποία έχουν γίνει στόχος λόγω της ευπάθειάς τους, όπως αναδείχθηκε μέσα από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παλαιότερα μοντέλα αυτών των εταιρειών, κατασκευασμένα μεταξύ 2015 και 2019, είναι ιδιαίτερα ευάλωτα, καθώς δεν διαθέτουν σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, όπως τα ηλεκτρονικά immobilizer. Αυτό έχει οδηγήσει σε έναν “πυρετό” κλοπών, με τους δράστες να χρησιμοποιούν απλές τεχνικές για να θέσουν τα οχήματα σε λειτουργία.

Οι κάτοικοι της Ριζούπολης, του Προμπονά και της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης, καθώς βλέπουν τα αυτοκίνητά τους να κλέβονται ενώ η αστυνομία αδυνατεί να ανταποκριθεί. Η κατάσταση αυτή απαιτεί άμεση παρέμβαση των αρχών για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στις περιοχές αυτές και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας που ταλαιπωρεί τους κατοίκους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ