Ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε άμεση αναδάσωση στα καμένα, μαντέψτε με τι…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε άμεση αναδάσωση στα καμμένα χώματα της Αττικής. Σωθήκαμε! Ακούσαμε κάτι που έχουμε ακούσει τόσες φορές στο παρελθόν. Άμεσο και απώτερο. Ποτέ όμως δεν έχουμε ακούσει σχέδιο εφαρμογής πυροπροστασίας των υπό αναδάσωση περιοχών, αλλά και των μη εισέτι πληγέντων από πυρκαγιές δασών.

Και επειδή λοιπόν η καμμένη γή έχει την πολύ κακή συνήθεια με την πρώτη βροχή να αναδασώνεται και από μόνη της καλά θα κάνει η εξουσία να φροντίσει με μέτρα, από τώρα που η περιοχή είναι προσβάσιμη, που δεν θα επιτρέπουν να επαναλαμβάνονται οι πυρκαγιές στα ήδη καμμένα/αναδασωμένα που είναι και κάτι που ποτέ δεν έτυχε πρόνοιας από τους…όλοι ξέρουμε ποιους.

Τουλάχιστον να προλαμβάνονται οι φωτιές έγκαιρα και πολύ πιο πριν πριν το ολοκαύτωμα.

Κυρίως όμως, να αποσυρθεί άμεσα η κατάπτυστη μεθόδευση Σακελλαροπούλου που επιτρέπει την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στις καμένες εκτάσεις, αμέσως μετά την φωτιά!

Διότι ο Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί άμεση αναδάσωση και μετά το ολοκαύτωμα της Εύβοιας. Έβαλε μάλιστα και τον διαβόητο Μπένο ως θεματοφύλακα της ανάπλασης, ο οποίος φυσικά αμέσως μετά εξαφανίστηκε. Έκτοτε, το μόνο που δίδεται στην Εύβοια, είναι άδειες για αιολικά πάρκα…

Σήμερα ο Μητσοτάκης θα το πράξει; Σιγά που θα το πράξει. Ποιοι νομίζετε ότι τον έκαναν πρωθυπουργό; Η φράση τον ψήφισαν και τα δέντρα είναι φυσικά παρομοίωση. Εάν ψήφιζαν τα δέντρα τον Μητσοτάκη, η Ελλάδα θα ήταν καλυμμένη από πυκνά δάση.

  1. Μπορείτε να αναφέρετε έστω και μια πράξη/απόφαση/πράξη αυτής της κυβέρνησης που έγινε προς χάριν της κοινωνίας και των πολιτών.
    Αποφάσεις της κυβέρνησης υπέρ των Νόμιμων Ιδιοκτητών της Χώρας μπορώ να σας αναφέρω εκατοντάδες

  2. Η χειρότερη κυβέρνηση από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους. Τους ενδιαφέρουν οι πόλεμοι και τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων που διευθύνει μια που δεν ξέρει να μοιράσει άχυρο σε δύο γαϊδούρια. Καταλάβατε ποια είναι…

  3. Δυστυχώς το ελληνικό κράτος δεν κάνει κάτι για την προστασία τής πανίδας και χλωρίδας καμία προστασία κάποτε υπήρχε η δασοπροστασια η οποία δυστυχώς καταργήθηκε!?!!! Υπάρχει σήμερα δασοφύλακας?????

  4. Μα αυτός, έχει έρθει με εντεταλμένη υπηρεσία να διαλύσει την Ελλάδα …..ποιος δεν το έχει συνειδητοποησει ακόμη ??????
    Οι ξεροκέφαλοι λοβοτομημενοι, και όσοι τρώνε …..

  5. Η πληθώρα των των πολιτικών χρωμάτων, η έλλειψη δίψας για να ενημερωθούμε για την γνήσια πραγματικότητα, η πίστη αφοσίωση στις κομματικές σημαίες, αγνοώντας σχεδόν από πολλούς το εθνικό συμφέρον, μας οδηγεί στη μυωπία.
    Και μια που γίνεται λόγος για τις φωτιές, για το δράμα που βιώνουμε κάθε καλοκαίρι, μη μου πείτε πως είναι πρωτοφανές φαινόμενο.
    …Δυστυχώς είμαστε μάρτυρες ενός μεγάλου κακού, που διαπράττεται συνεχώς στις εκάστοτε Κυβερνήσεις. Πιστεύοντας μάλιστα,
    πως οι φωτιές ανάβουν από μόνες τους.
    Ίσως ούτε 20 τοις εκατό.
    Αναρωτηθείτε:
    Πώς είναι δυνατόν να ανάβουν στις δασωμένες περιοχές και όχι σε επιφάνειες λιβαδότοπου : !
    Για μένα, ένα μεγάλο ποσοστό αυτών, …είναι απόρροια του κομματικού εμπρησμού.

    Με αυτά, δεν θέλω να καλύψω την ευθύνη της εκάστοτε Κυβέρνησης. Όχι.

  6. Προτείνω να μειωθούν οι βάσεις στις σχολές (όπως είπε ο Σκουρλετης) και να γίνουν ανώτατες σχολές τα λύκεια της χώρας σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν φύγουν και οι παπάδες από το δημόσιο μένουν 10.000 κενές θέσεις για να διορίσουν τους υμετερους. Αυτοί θα αλλάξουν τους πεπαλαιωμενους κανονισμούς πυροπροστασιας. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Στο Βαρνάβα υπήρχε καπνος αλλά δεν υπήρχε νερό γιατί είχε δεσμευθεί για νέα υδροηλεκτρικα έργα από τις επαίσχυντες εταιρείες παραγωγής που εγκαθιστούν και τις ανεμογεννητριες.

  7. Όπως είπε και ο διάσημος διεθνο(καταστροφο)λόγος Μάζης πρώτα θα διευρύνουμε την υφαλοκρηπίδα από τα 6 στα 12 μίλια και μετά θα πάμε στη Χάγη. (Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα). Ο Δένδιας (πρώτος σε σταυρούς) είπε ότι στη Χάγη δεν θα συζητήσουμε τον (νόμο;) UNCLOS που καθορίζει ανώτατο όριο τα 12 μίλια αλλά για την Παναγία του Σουμελά . Οι αρμόδιοι έκριναν ότι πυροσβεστικα
    αεροπλάνα 2 τόνων νερού θα έσβηναν τις φωτιές , ενώ στις προηγούμενες πυρκαγιές είχαν φανεί ανεπαρκή. Τα πρώτα νέα Καναντερ θα έρθουν το 2027, ενώ τα Ραφαλ ήρθαν αμέσως. Πολλοι λένε ότι τις φωτιές τις βάζουν οι Τούρκοι η οι αλλοδαποί ενώ μόνοι μας αυτοπυρπολουμαστε. Τα άπαντα του Πλάτωνα και οι κηραλοιφες θα σώσουν την Ελλάδα.

  8. Απορώ! Πως δεν έδωσε άδεια για ανεμογεννήτριες πάνω από το κτίριο της Βουλής ο Κουλης; Δεν του το είπαν οι συμβουλοι του;

  9. «θα φτάσει καιρός που θα κηρυχθεί παράνομη η ευφυΐα επειδή θα θίγει το μυαλό του ηλίθιου.» Μιχαήλ Μπουλγκάνωφ (Ρώσος συγγραφέας, από τους σημαντικότερους σατιρικούς της ρωσικής λογοτεχνίας 1891- 1940)
    Πόσο δίκιο είχε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ