Ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα διαβεβαίωσε τους Τουρκους πως οι ΗΠΑ δεν ευνοούν την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ουάσινγκτον σπεύδει να καθησυχάσει την κυβέρνηση Ερντογάν για την ενισχυμένη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Τζεφ Φλέικ, αρνήθηκε μετά… βδελυγμίας τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στην Τουρκία από αναλυτές και ΜΜΕ ότι η συγκέντρωση πολεμικού υλικού και στρατού δεν στρέφεται εναντίον της γείτονος.

Όπως ανέφερε ο Φλέικ, έχουν γίνει στρατιωτικές ενισχύσεις στην Ελλάδα για την στήριξη της Ουκρανίας και διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ δεν ευνοούν την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας.

Ο Αμερικανός πρέσβης σχολίασε και την πώληση στην Τουρκία F-16 επιβεβαιώνοντας ότι έχουν ληφθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις του Κογκρέσου. Επισήημανε, ωστόσο, πως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της Άγκυρας με Lockheed Martin και άλλους προμηθευτές για τον καθορισμό λεπτομερειών, όπως η συμμετοχή της στο πρόγραμμα παραγωγής και οι προδιαγραφές παράδοσης.

Ο Φλέικ εξήγησε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει την αγορά «40 νέων και 79 αναβαθμισμένων F-16».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35, ο Αμερικανός πρεσβευτής επανέλαβε ότι η Ουάσινγκτον «επιθυμεί η Τουρκία να είναι σε θέση να αγοράσει και πάλι F-35» και τόνισε ότι «πρέπει πρώτα να επιλυθεί το θέμα των S-400» για να συμβεί αυτό.

«Ελπίζουμε ότι θα διεξαχθούν σοβαρές συνομιλίες και εάν αυτές αποφέρουν αποτελέσματα, μπορούμε να μιλήσουμε ξανά για τα F-35» κατέληξε ο Τζεφ Φλέικ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ