Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Σε ποιες πυρόπληκτες επιχειρήσεις θα δοθούν οι πρώτες αποζημιώσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοκληρώθηκαν σήμερα (Τετάρτη) οι αυτοψίες της Περιφέρειας Αττικής στις πυρόπληκτες επιχειρήσεις. Τις αυτοψίες έκαναν τα κλιμάκια των Επιτροπών Κρατικής Αρωγής και θα ακολουθήσουν οι αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ελέγχων που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής πραγματοποιήθηκε αυτοψία σε 10 επιχειρήσεις (8 θερμοκήπια, ένα φυτώριο και μια κτηνοτροφική μονάδα) οι οποίες υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά. Συνεπώς θα λάβουν πρώτη (προσωρινή) αποζημίωση κατηγορίας από 2.000 έως 4.000 ευρώ.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών πραγματοποιήθηκε αυτοψία σε 19 επιχειρήσεις, εννέα εκ των οποίων θα λάβουν πρώτη (προσωρινή) αποζημίωση κατηγορίας από 2.000 έως 4.000 ευρώ.

Επτά από τις εταιρικές μονάδες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ βρέθηκαν κλειστές ή δεν υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης και θα επανελεγχθούν την Παρασκευή 16 Αυγούστου, ενώ για μια εξ αυτών ελέγχεται η άδεια λειτουργίας.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, τα μέλη των Επιτροπών Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας Αττικής μετά το πέρας των ελέγχων συγκεντρώνουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά από τους νόμιμους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, στη συνέχεια εκδίδουν το πόρισμα με την εκτιμώμενη ζημιά και ακολούθως προσκομίζουν τα στοιχεία στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ