Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρεάλ Μαδρίτης: Νίκησε 2-0 την Αταλάντα στον τελικό του Σούπερ Καπ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζει να προσθέτει τρόπαια στη συλλογή της η Ρεάλ Μαδρίτης. Το ράφι με τα ευρωπαϊκά τρόπαια απέκτησε το 23ο μετά τη νίκη 2-0 επί της Αταλάντα στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ στη Βαρσοβία.

Ήταν η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Κιλιάν Εμπαπέ με τη λευκή φανέλα που συνοδεύτηκε από ένα πανέμορφο γκολ, αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας.

Η Αταλάντα, κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ από τα πρώτα λεπτά έδειξε τις προθέσεις της. Προσπάθησε να καταστρέψει το παιχνίδι της Ρεάλ και με αντεπιθέσεις να βγει στην κόντρα και να την αιφνιδιάσει.

Λίγο έλειψε να τα καταφέρει με το δοκάρι στο 24′ έπειτα από γύρισμα του ντε Ρουν και την κόντρα του Μιλιτάο.

Ήταν δεδομένο ότι χρειαζόταν μεγάλα αποθέματα δυνάμεων για να αντέξει αυτή την τακτική. Η Ρεάλ έδειξε υπομονή, βρήκε το γκολ στο 59′ από συνδυασμό του Μπέλινγκχαμ με τον Βινίσιους και πάσα «πάρε – βάλε» στον Βαλβέρδε.

59′: Το «πάρε – βάλε» του Βινίσιους στον Βαλβέρδε

Από εκεί κι ύστερα τα πράγματα απλοποιήθηκαν. Οι περισσότεροι δεν αγωνιούσαν για τον νικητή, αλλά εάν σκοράρει ο Εμπαπέ στο επίσημο ντεμπούτο του. Δικαιώθηκαν στο 68′ όταν ο Γάλλος αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την ασίστ του Μπέλινγκχαμ.

69′: Ο Κιλιάν Εμπαμπέ… ανοίγει λογαριασμό με τη φανέλα της Ρεάλ και… 2-0

Κίτρινη: 35′ Μπέλιγχαμ, 42′ Βινίσιους – 9′ Έντερσον, 64′ Τζιμισίτι
Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ (88′ Θεμπάγιος), Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί, Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Μπέλινγκχαμ (88′ Βάσκεθ), Ροντρίγκο (78′ Μόντριτς), Βινίσιους (88΄Γκιουλέρ), Εμπαπέ (83′ Ντίαθ).
Αταλάντα: Μούσο, Κολάσινατς (71′ Μπάκερ), Τζιμσίτι, Ιέν (90\’ Παλέστρα), Ρουγκέρι, Έντερσον, Πάσαλιτς (90΄Μανζόνι), ντε Ρουν, Ζαπακόστα (62′ Γκόντφρεϊ) , Λούκμαν, ντε Κετελέρ (62′ Ρετέγκι).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ