Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Πολωνία ανησυχεί με τη ρωσική επιθετικότητα- χρεώνεται 9 δις για αγορά ελικοπτέρων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Πολωνία υπέγραψε την Τρίτη, 13 Αυγούστου,  διακυβερνητική συμφωνία για την προμήθεια 96 ελικοπτέρων AH-64E Apache Guardian.

Ωστόσο, αυτή είναι μόνο η αρχή του δρόμου προς την ταχεία ενίσχυση των δυνατοτήτων των πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Περαιτέρω βήματα θα καθορίσουν την επιτυχία (ή όχι) όπως σε ολόκληρο τον Πολωνικό Στρατό, γράφει πολωνικό αμυντικό μέσο.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία:

  • Η Πολωνία θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος χρήστης ελικοπτέρων Apache μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Αυτό είναι μια μεγάλη ενίσχυση για τον Πολωνικό Στρατό, αλλά και μια σημαντική επιχειρησιακή, οικονομική, εκπαιδευτική και υλικοτεχνική πρόκληση.
  • Για την υιοθέτηση ελικοπτέρων Apache, καθώς και για τον εκσυγχρονισμό του συνόλου των ενόπλων δυνάμεων της Πολωνίας, θα είναι απαραίτητο να μεταμορφωθεί το σύστημα επιμελητείας του πολωνικού στρατού.
  • Αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί χωρίς θεμελιώδη αλλαγή στην προσέγγιση της εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης της προσέγγισης των επιμελητών και των εφέδρων.

Χάρη στη συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα, η Πολωνία θα γίνει ο δεύτερος χρήστης των ελικοπτέρων AH-64E Apache Guardian μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πιστεύεται ευρέως ότι πρόκειται για τις πιο σύγχρονες μηχανές επίθεσης στον κόσμο, που χρησιμοποιούνται, μεταξύ άλλων, από τον αμερικανικό στρατό, αλλά και από τις ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας, της Ολλανδίας και της Δημοκρατίας της Κορέας.

image

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ