Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι συζητήσεις Αλβανίας- Τουρκίας για θέματα ασφαλείας συνεχίζονται

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χθες το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, Ερβίν Χότζα, είχε συνάντηση με τον πρέσβη της Τουρκίας στα Τίρανα, Ταγιάρ Καϊάν Ατάι.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με τα αλβανικά media, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των δύο χωρών με «ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της ασφάλειας».

Ο Αλβανός υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση για τη δυναμική και γόνιμη διμερή συνεργασία με το τουρκικό κράτος.

Για τον Χότζα, η Τουρκία είναι βασικός εταίρος στον τομέα της ασφάλειας, αλλά και των προσόντων στην Ακαδημία Ασφαλείας, στο πλαίσιο εφαρμογής συμφωνιών εκπαίδευσης και μόνιμης βοήθειας. Σημειώνεται ότι στελέχη των αλβανικών υπουργείων Εσωτερικού και Άμυνας εκπαιδεύονται στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρέσβης εξέφρασε και δεσμεύτηκε να παρέχει συνεχή βοήθεια στην Αλβανία, τονίζοντας ότι το αντίθετο δεν μπορεί καν να συζητηθεί.

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την Αλβανία καθώς και να μεταφέρουμε πάντα την υποστήριξη του τουρκικού κράτους», υπογράμμισε ο Πρέσβης Ατάι.

Στη συνομιλία, τα μέρη εξέφρασαν αμοιβαία τη βαθιά ευγνωμοσύνη τους για την επιδεικνυόμενη αλληλεγγύη και την άμεση βοήθεια κατά την περίοδο που οι δύο χώρες εμπλέκονταν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών αποδέχτηκε την πρόσκληση για επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία για να συναντήσει τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας «την πιο βολική στιγμή», όπως σημειώνεται.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ