Αλβανία: Ξεκινά η παραγωγή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας – Αφορολόγητες θα είναι οι εταιρείες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση της Αλβανίας ανοίγει τον δρόμο για την άνοδο της στρατιωτικής βιομηχανίας με νέο νόμο, ο οποίος δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα και σύμφωνα με τον οποίο όλες οι εταιρείες που θα επενδύσουν στη αμυντική βιομηχανία θα απαλλάσσονται από φόρους, αναφέρει το Euronews Albania.

Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο, η παραγωγή, το εμπόριο και η ανάπτυξη όπλων μπορεί πλέον να είναι αποκλειστικό δικαίωμα της Αλβανίας.

Μηδενική η φορολόγηση των εταιριών

Ο συντελεστής εταιρικού φόρου εισοδήματος για τα πρώτα 10 χρόνια από την έναρξη της δραστηριότητας θα είναι μηδέν τοις εκατό.

Άλλα φορολογικά οφέλη περιλαμβάνουν απαλλαγή από δασμούς για αγαθά που εξυπηρετούν άμεσα την παραγωγή στρατιωτικών όπλων, ενώ ένα άλλο όφελος είναι ο μειωμένος συντελεστής φόρου προστιθέμενης αξίας 10 τοις εκατό για την αγορά ή την πώληση στρατιωτικών όπλων.

Στο ‘άψε σβήσε’ οι άδειες

Εκτός από τα φορολογικά πλεονεκτήματα, ο νόμος προβλέπει διοικητικά, όπως ταχεία διαδικασία αδειοδότησης και καταγραφής δραστηριοτήτων.

Για τις εταιρείες αυτές θα παρέχεται στήριξη για την κατασκευή και συντήρηση βοηθητικών υποδομών, όπως: δρόμοι, ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρισμός και τηλεπικοινωνίες, που είναι απαραίτητες για την εκτέλεση των δραστηριοτήτων του φορέα, καθώς και πρόσβαση σε κεφάλαια και υποστήριξης στα προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα των αμυντικών τεχνολογιών.

Ο Οργανισμός Αμυντικής Βιομηχανίας είναι η αρμόδια αρχή για τη λήψη διοικητικών μέτρων σε περίπτωση παραβιάσεων από εταιρείες κατασκευής όπλων.

Όπως προστίθεται, προβλέπονται πρόστιμα από πέντε έως 50 εκατομμύρια για όλες τις εταιρείες που ασχολούνται με δοκιμές στρατιωτικών όπλων ή εξειδικευμένες δραστηριότητες χωρίς την έγκριση του Οργανισμού Αμυντικής Βιομηχανίας.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

  1. Εδω βασιλεύει το άκρατο δημόσιο με κηφηνες υπαλλήλους και προϊστάμενος που μόνο για αυξήσεις κάνανε απεργιες και το πιο άσχημο είναι πως αυτοί βγάζουν κυβερνησεις

  2. Τι να πει κάποιος? Για το ανύπαρκτο Ελληνικό Κράτος, χρόοοονια τωρα , για τους αμέτρητους κηφήνες που το διοικούν ? Άχρηστοι εντελώς .

  3. Επιτέλους στη χώρα μας θα αφυπνιστούμε θα δώσουμε με νέους νόμους δυναμική και γρήγορη ανάπτυξη στη πολεμική μας βιομηχανία ή θα υποτακτούμε κυριαρχικά!! Ενδιαφερθείτε και λίγο για την κακοποιημένη και τηλέφωνο χώρα μας ξεχάστε τις μύζες της μεσιτίες και τα συμφέροντα. Δώστε πνοή ελπίδα στον αυτόνομο εξοπλισμό. Και μία μέρα αν χαθεί θα είναι απώλεια μεγάλη εθνική, ξεπεράστε την γράφειοκρατία και οδηγηθείτε άμεσα υπερσύγχρονο εξοπλισμό με την βοήθεια πλέον της ψηφιακής επιστήμης.

    • ΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΖΕΙΣ; ΕΔΩ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΠΥΡΚΑΛ ΕΛΒΟ ΛΑΡΚΟ ΕΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΆΓΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΣΦΑΙΡΑ ΔΊΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΌ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΈΣ ΗΠΑ ΝΑΤΟ ,ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΛΎΣΗΣ ,

  4. Δεν μου αρέσει αλλά η πραγματικότητα είναι πως στην Αλβανία υπάρχει πρόεδρος που αγαπάει την Πατρίδα του σε λίγα χρόνια θα μας περάσουν και οι Αλβανοί.10.000.000 τουρίστες είχαν φέτος αναπτύσουν και βιομηχανία σιγά σιγά.ενω εμείς 80 ευρώ η ξαπλώστρες. δύσκολα μας βλεπω

    • Θες και τα λες η σε έβαλε κάποιος να τα πεις!!! Υπάρχει πρωθυπουργός που αγαπάει την πατρίδα του στα Βαλκάνια!? Όλα γίνονται για την τσέπη τους!!!

  5. Οσο μπαζεις σπιτι σου, δολοφονους,ληστες και βιαστες,το παρτι θα ειναι θανασιμο για σενα.Οχι,ο Ραμα ειναι ανηθικος πολιτικος και δεν ειναι αλτρουιστης.Απλα δεν ειναι τοσο σκατανθρωπος συμπλεγματικος και αχρηστος σαν τον δικο μας και τους γυρω του,που μισουν τάντερα τους,ποσω μαλλον την πατριδα τους.Ισως πρεπει να μπουμε στο βιβλιο Γκινεςγια το οτι,υστερα απο δοκιμες τεσσαρων ετων επιλεξαμε τα απολυτα καθαρματα για Κυβερνηση.Και μην γυρισει καποιος Κουλοψεκασμενος να πει για φιλελε οικονομια κ.λπ,διοτι και εκει υπαρχουν ανταποδωτικα οφελη.Εδω,πειτε μου,τι θα ειπραξουμε π.χ απο τον Μυτιληναιο,που εφυγε εξω,αφου καψαμε τη χωρα για να εχει αυτος εξαγωγη ενεργειας;

  6. Βρε δεν πάτε στον διάολο αν κάνει κάτι τέτοιο ο Μητσοτάκης θα του χρεώνεται ότι είναι όλες οι εταιρείες δικές του και για αυτό το κάνει Δεν μιλάμε για κρατικές αλλά για ιδιωτικές εταιρείες

  7. Βαρέθηκα να βλέπω θεωρίες και σχόλια και όχι αποφασιστικότητα και αντίδραση στο κάθε λάθος των Κυβερνήσεων ασχέτως σε ποια μεριά ανήκει…Έξω όλοι οι Κρατοφωνιαδες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ