Τουρκικά αλιευτικά πολιορκούν τη Σάμο – μία ανάσα από τις ακτές!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφορά δημάρχου Δυτικής Σάμου προς τον αρχηγό του ΛΣ: “πάνω από 25 Τουρκικα αλιευτικά καθημερινά ασκούν αλιευτική δραστηριότητα 250 μέτρα από τις ακτές μας, γίνεται χρήση απαγορευμένων εργαλείων, καταστρέφουν θαλάσσια λιβάδια, εξαλείφουν το αλιευτικό απόθεμα”.

tourkika alieftika Samos 1
Τουρκικά αλιευτικά ανοιχτά του Μαραθοκάμπου το περασμένο Σάββατο / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Π. ΤΖΟΓΙΑΣ

Αναφορά προς τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο Γεώργιο Αλεξανδράκη, σχετικά με τη δραστηριότητα τουρκικών αλιευτικών σκαφών εντός ελληνικών χωρικών υδάτων απέστειλε ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου.

Σε αυτήν ο Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους επισημαίνει πως “το τελευταίο χρονικό διάστημα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη προερχόμενα από τη γείτονα χώρα ασκούν αλιευτική δραστηριότητα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η προσέγγισή τους σε κοντινή απόσταση από τις παράκτιες ακτές της νοτιοδυτικής  Σάμου με κατεύθυνση προς τον δίαυλο Φούρνων και αντίστροφα, πραγματοποιείται σε καθημερινή συχνότητα και σε απόσταση έως 0,27 μιλίων από την ελληνική ακτογραμμή.

Ο αριθμός των αλιευτικών υπερβαίνει τα 25 και οι πλόες πραγματοποιούνται χωρίς αστυνόμευση από τις τοπικές λιμενικές Αρχές.

tourkika alieftika Samos 2

Π. ΤΖΟΓΙΑΣ

Γίνεται χρήση αλιευτικών εργαλείων που είναι απαγορευμένα στη χώρα μας, καταστρέφονται τα λιβάδια Ποσειδωνίας των θαλασσών μας και εξαλείφεται το αλιευτικό απόθεμα της περιοχής.

tourkika alieftika Samos 3
Π. ΤΖΟΓΙΑΣ

Παρακαλώ για άμεση λήψη μέτρων αστυνόμευσης και προστασίας των παράκτιων θαλασσίων αλιευτικών πεδίων, καθώς και ενέργειές σας για αποτροπή της προσέγγισης ξένων αλιευτικών σκαφών από χώρα που δεν αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο της θάλασσάς τους, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο αλιείας και αμφισβητεί με τις δράσεις της την ελληνική κυριαρχία στην παράκτια θαλάσσια ζώνη του νησιού μας”.

Βίντεο: Πέτρος Τζόγιας

samosvoice.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ